Adıyaman’da 28 Bin 410 Kişi Okuma Yazma Bilmiyor

Eğitim (GÖZDE) - Gözde Tv | 23.12.2022 - 10:52, Güncelleme: 23.12.2022 - 10:52
 

Adıyaman’da 28 Bin 410 Kişi Okuma Yazma Bilmiyor

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı verilerine göre Adıyaman’da 28.410 kişinin okuma ve yazma bilmediğinin açıklanmasını vatandaşlara sorduk.
Vatandaşlar, Adıyaman’da okuma yazma oranlarının düşük olmasının sebebini daha çok, geçmişte kız çocuklarını önemsenmeyerek okula gönderilmemesi ve buradaki maddi imkanların yetersizliğine bağlıyor.   Ev hanımı Yeşim Aslan, “Adıyaman’da okuma ve yazma oranlarının düşük olmasını cahilliğe bağlıyorum. Çünkü kız çocuklarımızı ön plana almıyoruz. Adıyaman halkı olarak önceliğimiz hep erkek çocukları oldu, bu da yanlış” dedi.   Öğrenci Merve İlbeysözü, “Türkiye’de okumak için bir çabamız yok. Roman nedir bilmiyoruz, edebiyata ilgimiz az” dedi.   İşçi Yunus Çevik, “Adıyaman’da okur-yazar oranlarının düşük olması, çalışmak zorunda kalıp da okula gidemeyenlerin çokluğundan kaynaklanabilir. Maddi imkanlar olumlu olursa herkes okumak ister” dedi.    Ali Sağnak, “Adıyaman’da okuma ve yazma oranının düşük olmasının sebebinin buradaki ırgatlığın fazla olmasına bağlıyorum. Yani fakirlikten dolayı bu oranlar düşük.  Daha önce kızların okula gönderilmemesi de en büyük neden oldu” dedi. Haber: Metin Harıkçı/Şeriban Özçakmak  
Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı verilerine göre Adıyaman’da 28.410 kişinin okuma ve yazma bilmediğinin açıklanmasını vatandaşlara sorduk.

Vatandaşlar, Adıyaman’da okuma yazma oranlarının düşük olmasının sebebini daha çok, geçmişte kız çocuklarını önemsenmeyerek okula gönderilmemesi ve buradaki maddi imkanların yetersizliğine bağlıyor.

  Ev hanımı Yeşim Aslan, “Adıyaman’da okuma ve yazma oranlarının düşük olmasını cahilliğe bağlıyorum. Çünkü kız çocuklarımızı ön plana almıyoruz. Adıyaman halkı olarak önceliğimiz hep erkek çocukları oldu, bu da yanlış” dedi.

  Öğrenci Merve İlbeysözü, “Türkiye’de okumak için bir çabamız yok. Roman nedir bilmiyoruz, edebiyata ilgimiz az” dedi.

  İşçi Yunus Çevik, “Adıyaman’da okur-yazar oranlarının düşük olması, çalışmak zorunda kalıp da okula gidemeyenlerin çokluğundan kaynaklanabilir. Maddi imkanlar olumlu olursa herkes okumak ister” dedi. 

  Ali Sağnak, “Adıyaman’da okuma ve yazma oranının düşük olmasının sebebinin buradaki ırgatlığın fazla olmasına bağlıyorum. Yani fakirlikten dolayı bu oranlar düşük.  Daha önce kızların okula gönderilmemesi de en büyük neden oldu” dedi.

Haber: Metin Harıkçı/Şeriban Özçakmak

 

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.