Adıyaman Tanıtım Günleri

"Adıyaman Tanıtım Günleri" 1 Milyon Ziyaretçi Hedefliyor

Adıyaman Dernekler Federasyonu ve Adıyaman Vakfınca organize edilen Adıyaman Tanıtım Günleri’nin açılışı dün Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar tarafından gerçekleştirildi. Vali Mahmut Çuhadar, açılışta yaptığı konuşmada, Adıyaman'ı sahip olduğu tüm değerlerle İstanbul'da tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, benzer organizasyonları kentte de yapmayı planladıklarını ifade ederken, valilik sosyal medya hesabından “Güneydoğunun parlayan yıldızı, tarihi geçmişinden aldığı geniş Kültür yelpazesi ile bir çok uygarlığa ev sahipliği yapan ve bu yıl 4. İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Adıyaman Tanıtım Günleri' Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’ın katılımıyla başladı.” duyurusu yapıldı.

Resmi Açılış 8 Ekim Cumartesi Yapılacak

Milli Savuma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın resmi açılışın 8 Ekim Cumartesi günü saat 14:00 de yapılacağını belirttiği açıklamasında, "Memleket Günleri, Adıyamanlılar Buluşuyor" programı kapsamında İstanbul, Yenikapı'da start verdik. Tüm hemşerilerimizle bir arada olmak için bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. Aydın, açıklamasını "Memleket Günleri, Adıyamanlılar Buluşuyor" etkinliği için stantlarıyla il, ilçe, kurum ve kuruluşlarıyla hazır bir şekilde hemşerilerimizi bekleyen tüm katılımcıların ellerine sağlık. Adıyaman’ımızın kültürel zenginliğini tanıtmak için buradayız.” sözleriyle tamamladı.

Etkinlik başlangıcında yer alan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç da Adıyaman'ın kadim bir kent olduğunu vurgulayarak, İstanbul'da bulunan hemşerilerini etkinliğe beklediklerini söyledi. 6-9 Ekim Tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da devam edecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri birinci gününde Başkan Kılınç, stantları gezerek İstanbul’daki Adıyamanlılar ile bir araya geldi.

Kadim Kültürler Buluşuyor

Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, "Adıyaman'ımızın bütün güzelliklerini İstanbul'a taşıyoruz. Bu yılın temasını 'Kadim Kültürler Buluşuyor' olarak belirledik. Geçen yıl yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl ise hedefimiz 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamak olacak." dedi.