Adıyamanlı Gazeteciler Bir Araya Geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Adıyamanlı basın mensuplarını unutmayan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, gazeteciler onuruna akşam yemeği düzenledi. Adıyaman Perre Uygulama Otelinde gerçekleştirilen yemeğe Başkan Dişkaya başta olmak üzere, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhader, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, Siyasi Parti Başkanları, birçok kurum amiri ile yayın hayatına devam eden yerel gazete, televizyon, radyo, internet sitesi ve ulusal haber ajanslarının çalışanları katıldı.

  Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, yerel basının işinin ulusal basına göre biraz daha zor olduğunu belirterek, yeni çıkan basın kanunu ile birlikte yerel basına biraz daha destek olunması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi; “Bu ayın 13’ünde basın ilan kurumunun yapacağı bir toplantıda alınacak olan kararlar var. Şu ana kadar basın ilan kurumunda çıkan şartlar çok ağır. Özellikle internet gazetelerinin vasıflı hale gelmesi ile ilgili bir yasa çıkarıldı. Basın ilan kurumunun ilk yayınladığı bildiride bir internet gazetesinde resmi ilanların, vasıflı gazete olabilmesi için 4 ile 8 eleman çalıştırması gerektiğini asgari 30 ile 50 haber girmesi gerektiğini görüntülemenin 9 bin ile 60 bin arasında olması gerektiğini ve ilan alabilmesi içinde 24 ay beklemesi gerektiği yönünde yerine getirilmesi mümkün olmayan şartlar var. Bu şartlarda bizim mesafe almamız mümkün değil. Özelikle basın ilan kurumundan bir talebimiz var. Adıyaman gibi küçük şehirlerde çalışan kişi sayısının 1 ile 2 olması gerek, asgari haber sayısının en fazla 20 olması lazım. Metropol şehirlerde ortalama 60 tane haber çıkar. Bunların mutlaka ayın13’ünde yapılacak toplantısında basın mensubu arkadaşlar adına dile getirilmesini, basına nefes aldırılmasını talep ediyorum” dedi.

  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut “Gazetecilik bir başka kuvvet. Gazeteciliğin haber yaparken kişisel değerlere, toplum değerlerine dikkat ederek onları göz zardı etmeden, hiçbir tarafı tutmadan habercilik yapmasını temenni ediyor. 10 Ocak Gazeteciler Gününün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

  Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Basının gri tonu temsil ettiğini belirterek” Gazetecilik yorucu bir meslek. Gazetecilere özlük hakları noktasında destek olunması gereklidir. Elimizden geldiğince yerel basına destek olmaya çalışıyoruz. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

  Ak Parti Milletvekili Fatih Toprak;” Hepimiz memleketimiz için gayret gösterme ve memleketimiz için çalışma yarışındayız. Basın mensuplarımız, kurum amirlerimiz, çeşitli siyasi partiler, STK’lar olarak hepimizin gayesi memleketimizi daha iyi yerlere getirebilmektir. Basın mensubu arkadaşlarımız bizim aynı zamanda mesai arkadaşlarımızdır. Fedakâr tüm gazeteci basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm basın mensubunun ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’ kutlu olsun” dedi.

  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar gecede yaptığı konuşmada; Basının, yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü güç olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “Basının elinde kamuoyu oluşturma gücü var. Bu güç doğru kullanıldığında doğru sonuçlar verir. Yanlış kullanıldığında devletlerin ve milletlerin hayatında zararlı sonuçlara yol açabilir. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi için basın,diğer üç güç olan yasama, yürütme, yargı kadar önemlidir. Bu vesileyle tüm gazetecilerin gazeteciler gününü kutluyorum, önümüzdeki yıl gazetecilerin sorunlarının hal yoluna koyulduğu bir kutlama olmasını temenni ediyorum” dedi.

       Gecede Adıyaman iline ve yerel medyaya katkılarından dolayı SANKO Holding ve Merinos Holding’e teşekkür plaketleri verildi. Geceye Harfane grubunun yerel şarkıları ve çiğköfte ikramı ile devam edildi.

Haber: Şeriban Özçakmak/Rabia Kar