Adıyamanlı Hacı’lar, Seslerini Duyurmak İstiyor!

Ana Haber bültenine konuk olan Gözde TV Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Akçal, Gözde Tv WhatsAPP ihbar hattına gelen Adıyamanlı Hacıların sorununa değindi.

Adıyaman’daki hacıların yaşadığı problemle ilgili konuşan Akçal, “Adıyamanlı Hacı adayları şu an Kabe’de. Maalesef seslerini duyuramadıkları için sorunları çözülemiyor. Sorunları devam ediyor. Tavaf yapamıyorlar, gitmek istedikleri yerle tavaf noktasının arası 15 Km. 65 yaş üzeri vatandaşlar, pandemi nedeniyle gidemedikleri Hac farizasını yerine getirememişlerdi. Depremden sonra, imkân buldular ve Kutsal Topraklara gittiler. Ama şimdi bu kadar yakın oldukları halde hac farizasını yerine getiremiyorlar. Neden seslerini duyuramıyor, neden kimse onların çığlığına çözüm bulamıyor? Hacı adayları videoda da Bayramın ikinci günü gidebileceklerini söyledi. Bize aktarılan bazı notlar var: Kafilenin yüzde 70’i 65 yaş üzeri ve yürümeleri mümkün değil. Taksiciler de fırsatçılık yaparak kaybolan hacıları, bulundukları yerden otele getirmek için kişi başı Bin TL’ye taşıyorlarmış. Şikayetlerinin birinci sırasında otelin durumu var. Başka yerden ziyarete gelen Hacı’lar bu otel ahır gibi diyorlarmış. Hacı’lar videoda odalar o kadar kötü ki odada değil koridorda yatıyoruz diyor. Biz buradan yetkilileri uyarmak istiyoruz, Hacı’larımızın kim oldukları belli. Biz buradan Adıyaman Müftülüğüne, Diyanet İşleri Başkanlığı Yetkililerine, kentin mülki amirlerine, milletvekillerimize ve yeni Bakan Yardımcısı olarak atanan sayın Ahmet Aydın’a çağrıda bulunuyoruz. Adıyamanlı Hacılarımız, orada çile çekiyor lütfen seslerini duyun. Onlara destek olun. Gözde TV olarak bu çığlığı duyurmak için ekranlara taşıdık” şeklinde konuştu.    

İhbar olarak gönderilen videoda kafile olarak gelip kaldıkları yerdeki sıkıntıdan bahseden Hacı’lar, “Bir yatakta iki kişi kalıyoruz. Mutfaklarda tabakların sadece kağıtla silinerek temizlenip yemek verilmesi ve yolda kaldıklarıyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Hacca gideceğimiz yere 15 km gibi bir mesafedeyiz. İnsanların çoğu Say’ı bile yapamadı. Hoca görevlileri olmalı. Normalde tek tek yerine getirmemiz lazım. Yapamıyorlar, biz burada sesimizi duyuramıyoruz. Ne olursunuz, üst makamlara yetkililere sesleniyoruz. Bu insanlar mağdur. Diğer vatandaşlar, gitmişler ama haberimiz yok. Bir oda verdiler pis olduğu için koridorda yatıyoruz. Kayıp da olduk yardımcı bile olmadılar. Hac vazifemizi yerine getiremiyoruz. 10 gün otobüs olmayacağından hac vazifemizi yerine getiremeyeceğiz, 15 km yol gidip gelemeyiz. Lütfen sorunumuza çözüm bulsunlar” şeklinde konuştular.