Adıyamanlılar Kara Geceyi Hatırlamak İstemiyor

Acıyı Saat ile Hatırlayacağız

   Adıyaman’ın akıllarda kalan ve hiç unutulmayacak olan saat kulesinin 04.17’de durduğu halinin hep aynı kalacağı söylenmişti. Bazı vatandaşlar saatin kara geceyi hatırlatmasını istemezken bazıları ise unutmamak için iyi olacağını söyledi.

   Kahramanmaraş merkezli depremle birlikte Adıyaman’da iz bırakan bir olay daha gerçekleşti. Neredeyse şehrin tam ortasında yer alan saat kulesinin saatleri 04.17’de durdu. İnsanlar yoldan geçerken o saati gördüklerinde o günü tekrar tekrar gözlerinin önüne getirip yitirdikleri can ve hayatlarını düşünüyorlardı. Saat kulesinin bakım ve onarımının yapılmasının ardından saatin hep 04.17’yi göstereceği ile ilgili açıklama da geldi. Adıyamanlılar ise saatin deprem anını göstermesi ile ilgili konuştu.

   Güzel bir görüntü oluşturacağını belirten Eyüp Çanga, “Deprem izleri bizde hiçbir zaman silinmeyecek, bire bir de depremi yaşayıp enkazdan da çıktığımız için silinmeyecek. Görsel olarak Adıyaman çevresi düzelse bile içimizde bir yara olarak kalacağı için güzel bir görüntü olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Saatteki 04.17’yi Görünce Tedbirlerimizi Ona Göre Alabiliriz”

   Mehmet Sarıkaya ise, “Acı verici bir durum yaşadık. Saat Kulesi’ndeki o saati gördükçe hüzünleniyoruz. Rahmetli olanlar, acı çekenler aklımıza geliyor. Bundan sonra önlem alma adına bize birer ders verebilir. Kaldırılsa iyi olur ama bir yandan da saatin 04.17’yi göstermesi iyi olur tedbirlerimizi ona göre alırız. Belki kendimize çekidüzen verir ona göre daha güvenli bir hayat yaşarız” dedi.

   Deprem saatini gösterilmese daha iyi olacağını belirten Fadil Yıldız da “Saat Kulesi’ndeki saat 04.17’yi göstermese daha güzel olur. O anı insana hatırlatıyor insanların psikolojisi bozuluyor. Saati görünce söyleyecek bir şey akıllara bile gelmiyor. O anlar çok zor bazen farklı düşüncelere girebiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“O Günleri Hatırlamak İstemiyoruz”

 Her şeyini kaybetmiş insanların o zamanı görmesini üzülmesini istemiyoruz diye sözlerine başlayan Abuzer Yoldaş ise, “Devamlı saat 04.17’yi bizlere gösterecek çok zor bir dönemdi o günleri hatırlamak istemiyoruz. Çok üzülüyoruz birçok kişiyi kaybettik” derken Seyfettin Ekinci de “O saati göstermesini istemiyoruz.  Her baktığımızda deprem aklımıza gelecek. Çektiğimiz acılar kaybettiğimiz her şey aklımıza gelecek. Çocuğu, eşi ve hanımı olan kimsenin o anı hatırlayıp üzülmesini istemiyoruz” cümlelerine yer verdi.

 

 

Haber: Emine TÜTÜN