Akın: “İHA Türkiye’nin En Büyük Ajanslarından Biridir”

   Olayları, kamuoyuna duyurma misyonunu başarıyla sürdüren İHA, Türkiye'de farklı yayıncılık ilkeleri olan 2 binden fazla kurum, gazete, televizyon ve internet sitesi yayınlarını, haberleriyle şekillendiriyor.

“Türkiye’de ki birçok televizyon ve gazete ile çalışıyoruz”

   Gözde’yi ziyaret eden Ahmet Orhan Akın; “Adıyaman, Malatya, Kilis Şanlıurfa ve Suriye’den sorumluyuz. Bölgede yaklaşık 55 personelle çalışıyoruz. Ciddi bir altyapı hazırlığımız var. Buralarda tamamen kadrolaşmış durumdayız. Ciddi teknik atılımlar yaptık. Her ilimizde canlı yayın yapmak için ekipmanımız ve aracımız var. İHA bildiğiniz gibi Türkiye’nin en büyük ajanslarından biridir. Yaklaşık 1200 personelle çalışıyoruz. 2002 seçimlerinden beri sandık bazlı veri aktarımını sağlıyoruz. Ama artık bu teknoloji YSK’nın verileri ile beraber, televizyonlarda seçim yapılmasından sandıkların kapatılmasına kadar yaklaşık 1,5- 2 saat gibi %95 oranında kesin veri aktarımı veriyoruz. Bundan sonra da seçimlerin vatandaşlarımıza aktarılması konusunda İHA daha iyi bir iletişim aracı olacak. Türkiye’de ki birçok televizyon ve gazete ile çalışıyoruz. Bizim ürettiğimiz yerel ve ulusal olmak üzere birçok haberimizi gazete ve televizyonlarda yayınlıyorlar. Bu anlamda da Gözde Tv ile de çalışmaktan çok mutluyuz.

   “Haberi en kısa sürede en doğru şekilde vermek için çalışıyoruz”

   Bölgede teknolojinin gelişmesi ile birlikte bizde artık teknolojik anlamda altyapı yapıyoruz. Her ilimizde bir stüdyo kurmak gibi bir hayalimiz var. Muhabirlerimizle anlık televizyonlara bağlantı hizmeti veriyoruz. Güneydoğu bölgemizde bize tahsis edilen canlı yayın aracımız var. Bu sayede birçok önemli programı canlı yayın olarak verebiliyoruz. Türkiye’ de ciddi bir mekanizmayız. Bu anlamda iddialıyız. Bölgemizde Muhabirlerimiz olay yerine en kısa sürede ulaşıp en doğru bilgiyi ve en iyi görüntüyü sunmak için çalışıyorlar” dedi.

 

Haber: Rabia Kar