Bağışıklığınızı Güçlü Tutun

Vatandaşların kış aylarını rahat bir şekilde hastalıksız atlatabilmeleri için keçiboynuzu ve pekmeze olan ilgi yükselmiş durumda.

    Kış çaylarına rağbet arttı

   Kış aylarında vücudu dirençli tutmak ve hastalıklardan korunmak adına tüketilen kış çaylarına rağbet soğukların iyice kendini göstermesiyle artmaya başladı. Uzmanlar tarafından kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için kuşburnu çayı, ıhlamur-bal, yeşil çay, adaçayı kullanılması gerektiği vurgulanırken vitamin ve minerallerin ise dengeli beslenmenin bir parçası olarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olunduğunun altı çizildi.

     C vitamini enfeksiyonlarla savaşan güçlü bir antioksidan

   Özellikle C vitamini enfeksiyonlarla savaşan güçlü bir antioksidan olduğu için turunçgiller denilen mandalina, greyfurt, portakal gibi kış meyveleri, dolmalık biber, maydanoz, Brüksel lahanası, ıspanak gibi C vitamini yönünden zengin besinlerin tüketilmesinin artması gerektiği vurgulandı.

Haber: Rabia Kar