Bakan Nebati açıkladı! 'Suç duyurusunda bulunduk'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bakanlık vergi müfettişleri tarafından, terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba gösterildiğine dikkat çekerek, "2.916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı ile alakalı açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati;

"Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri, terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba göstermeye devam ediyor. Yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle ilgili kişiler hakkında 2.916 adet Vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırım, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla ekin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber : Şeriban Özçakmak / Rabia Kar