Başkan Taş; “İHA, SİHA ve KIZILELMA’ya Uzanacak Elleri Kırarız”

  Türkiye yüzde 80’nin üzerinde yerlilik oranına ulaşmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Taş; “Türkiye’nin her alanda olduğu gibi özellikle savunma sanayiinde hızla büyümesi, kendisine ait yerli ve milli silahları üretmesi, İHA ve SİHA’lar sayesinde söz sahibi olması yıllardan beri Türkiye’ye açıktan ve içten içe düşmanlık besleyen, çekemeyen Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Rusya, Çin, Yunanistan, Ermenistan, Fransa gibi ülkeleri rahatsız ediyor. Bu ülkeler zaten dostumuz değil onların Türkiye’nin bu şekilde büyümesinden rahatsız olmaları gayet normal ancak bu ülkede Bakanlık yapmış olan şimdilerde bir partinin genel başkanı olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İHA, SİHA ve şimdilerde KIZILELMA’nın göklerde düşmana korku salması neden rahatsız etti, biz gelirsek bunlara dokunacağız demekle neyi ima etmeye çalıştı anlamış değilim.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı, eğer bu devletin varlığının, ülkesinin bütünlüğünün, milletin istiklalinin ve istikbalinin yanındaysa hangi parti ne olursa olsun bu gelişmelerden ne diye rahatsız olur anlamış değilim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, içişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylunun kararlı çabası ve Türk Silahlı kuvvetlerimizin büyük mücadelesi sonucu Türkiye’nin yıllardır en büyük sorunu olan terör belası SİHA ve İHA’laramız sayesinde bitmesine noktasına geldi, girilemez denen birçok bölgede, dağda teröristler bir bir inlerinde yerle bir edildi.

Bundan daha güzel bir şey olabilir mi. Ülkemize yapılan bu yatırımlar kimler tarafından yapılırsa yapılsın takdir edilmesi gerekir. Ali Babacan şunu iyi bilmeli ki, bu işler masada oturmakla olmuyor. Madem bu ülkeyi yönetmeye talipsin sende çıkacaksın İHA, SİHA, KIZILELMA ve TOGG gibi yerli ve milli araçların daha iyisini yapacağız diye projeni ortaya koyacaksın, sizlerin tek derdi bu hükümeti yıkalım ne olursa olsun, Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığından indirelim ne olursa olsun. Kimse kusura bakmasın o eski Türkiye yok artık. İnsanlar bu ülkenin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyor.

Göklerde düşmana korku salan İHA, SİHA, KIZILELMA’nın karada TOGG’un denizde devasa araştırma gemilerinin neler yapabileceğini gördü. O nedenle herkes şapkasını başının önüne koysun bu ülke nereden nereye geldi diye iyi düşünsün. Düne kadar paramızla silah, uçak alamazken şimdilerde kendi ürettiğimiz silahları satmak için ülkelerin sıraya girdiğini görmenin mutluluğunu onurunu yaşıyoruz. O nedenle bu ülkenin uç beyleri olan biz Muhtarlar milli ve yerli değerlerimize dokunulmasına asla izin vermeyiz, uzanacak eli kırarız buda böyle bilinsin” şeklinde konuştu.