Başkan Torunoğlu: “Memleketimiz İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

AKALP öncülüğünde gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya geldiği toplantıyı değerlendiren Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, “Bu platform memleketin sorunlarını birebir görüşmek, sorunları çözebilmek adına bir şeyler yapma amacıyla oluştu” ifadelerini kullandı.

 ADIYAMAN’IN ACİL SORUNLARINI SIRALAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz haftalarda AKALP Başkanı Zeki Dişkaya Başkanımızın öncülüğünde bir toplantı düzenledik. Aslında bu çok önceden beri şöyle bir sorunumuz var. Adıyaman olarak bizim bir lobimiz maalesef olmadı. Yani geçtiğimiz haftalarda özellikle Adıyaman'dan bir bakan beklentimiz oldu. Bir bakan yardımcımız oldu bu da tarihte ilk defa oldu. Onun dışında çevre illerde Türkiye'de daha önce hiç bir Adıyamanlının, bir ile Vali olmadığını biz fark ettik. Bunları da biz lobi faaliyetlerine bağlıyoruz. Biz bir olup beraber olup bir şeyleri yerinde hatta Ankara'da talep edersek olmayacak diye bir şey yok diye düşündük. Zeki Başkana da teşekkür ediyoruz, böyle bir program düzenledi. Bizler de katıldık. Orada yaklaşık 25’e yakın oda başkanı ile beraber bir toplantı yaptık. Sorunlarımızı dile getirdik. Ne yapabiliriz düşündük. Oradan çıkan sonuçta bir platformun oluşmasıydı. Bu platformun beş tane yürütme kurulu, 25’e yakın istişare kuruluyla yola devam etmesi. Hem beş yönetim kurulu üye kurulu üyesi hem Ankara'da gerek bakanlarla, gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımız da bu ilin memleketin sorunlarını birebir görüşmek, sorunları çözebilmek adına bir şeyler yapma amacıyla oluştu. İnşallah hep beraber bir toplantımızı ilk toplantımızı düzenleyeceğiz. Öncelikle ilin acil sorunlarını sıralayacağız. Ona göre bir yol haritası çizip bizler de sivil kanatla yetkililerle görüşme talebinde bulunacağız. Tabi bu böyle bir yıkımdan sonra çok daha elzem oldu. Aslında bunun daha önce de Zeki Başkan’ın AKALP’i kurma amacı da zaten oydu. Adıyaman her zaman buna ihtiyacı vardı. Bugünlerde çok daha fazla ihtiyacı var. Çünkü bugün Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız sağ olsunlar durmadan çalışıyorlar ama Adıyaman bir veya birkaç kişiyle ayağa kalkacak durumda değil. Topyekûn halde bütün sivil toplum kuruluşları ile beraber hep beraber olursak inşallah eski günlere ve eski günlerden daha güzel günlere inşallah” dedi.

“İNŞALLAH BİZLER DE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Gözde TV Genel Yayın Yönetmeni Akçal’ın oluşturulan platformun girişimlerinin ne zaman başlayacağı sorusuna Başkan Torunoğlu; “Bu önümüzdeki hafta biz yürütme kurulumuzla bir araya gelip önceliklerimizi sıralayacağız. Ondan sonra Mecliste tatile girdi, Vekillerimizle bir araya geleceğiz. Daha sonra bakanlarla ilgili bakanlarla randevular alacağız. Tabi bu süreçte elimize gelen bakanlarla da görüşme fırsatımız oldu. Biz taleplerimizi zaten ilettik ama bunun takibini yapmak zorundayız. İnşallah takibini de heyetimizle beraber Ankara’da nerede olursa yurtdışında her yerde bir şekilde takipçisi olacağız. Bu bizim burada nefes aldıysak. Burada yemek yediysek, doğup ve burada büyüdüysek bunlar da bizim memleketimize borcumuz. İnşallah bizler de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu