Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Kimdir?

28 Mayıs 2. Tur seçimlerinden sonra yeni kabine açıklanmış kabinedeki isimlerin Bakan Yardımcılığından geldikleri görülmüştü. Bakanların belli olmasından sonra Bakan Yardımcılarının kim olacağının yanıtı bekleniyordu. Gece saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararının ardından Bakan Yardımcılarının listesi Resmî Gazete’de yayımlandı.

Listede Adıyamanlı bir isimde yer aldı. Yeni dönemde Milletvekili adaylığı listelerinde yer almayan ve Adıyaman’da Bakan olarak görülmek istenen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Eski Dönem Adıyaman AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olan Ahmet Aydın, kimdir sorusu vatandaş tarafından arananlar arasında yerini aldı. Peki Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın kimdir? 

Ahmet Aydın, 1971 Adıyaman’ın Kahta içesinde doğdu. 1991-1995 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde üniversite eğitimini tamamladı. Eğitiminin ardından Aydın, serbest avukatlık yaptı. 2014 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi – İstanbul Üniversitesi ortak programında Liderlik ve Küresel Girişimcilik Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Aydın, Fazilet Partisi’nde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi de yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman İl Teşkilatı kurucularından olup, 2002 – 2007 yılları arasında AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı görevini yerine getirdi. 22.07.2007 Genel Seçimlerinde AK Parti’den 23. Dönem Adıyaman Milletvekili seçildi. Bu dönemde, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliklerini yaptı. 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti’den 24. Dönem Adıyaman Milletvekili oldu ve AK Parti TBMM Grubu’nda Grup Başkanvekili olarak görev aldı.  Ahmet Aydın, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 genel seçimlerinde AK Parti’den Adıyaman Milletvekili seçildi. Milletvekilliği sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik Komisyonu Başkanı olarak da görevini sürdürdü. Aydın, evli ve üç çocuk babasıdır.