Celal Tırpan’dan Flaş Başkan Adaylığı Açıklaması

‘‘Adıyaman’da 35 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olduğunu dile getiren İyi Parti Adıyaman İl Başkan adayı Celal Tırpan ‘‘İyi Parti’de bir kongre süreci var. Olağanüstü bir durum olmadığı halde, gündeme geldi. Daha önce, kongre yapılacağı bilinmediği için kimsenin de böyle bir hazırlığı yoktu. Ama genel merkez seçime gidilirken böyle bir kongre çalışmasının, seçim yarışının faydalı olacağına inandığı için böyle bir karar aldı. Direkt il başkanı olmak gibi bir hevesim yok; ancak çevreden eş, dost, arkadaşlar düşünmüyor musunuz diyerek çevreye baktım, partide çok kıymetli arkadaşlar var ve yönetime talipler, ben de düşünme aşamasındayım. Zannediyorum, aramızda yapılacak istişareler sonucunda tek liste halinde seçime gideceğimiz yüksek. Muhtemelen, tek listeyle gidilince arkadaşım bana teveccüh edip, geçmiş tecrübelerime de bakılınca istişare sonucunda bana tevdi edileceğine inanıyorum.  Ama hemen ben adayım, delege ile görüşeyim gibi bir çalışmamız yok, ancak arkadaşlar teklif edince bizde daha başarılı olmaz mıyız diye düşündük.

‘‘İyi Parti il yönetiminde bir başarısızlık var demiyoruz’’

İyi Parti için Adıyaman şahsında bir şey eksik değil, il yönetiminde bir başarısızlık var ve sanki biz talibiz gibi bir şey söylemiyoruz. Bu kongre sürecinde Belediye Başkanlığına ya da milletvekilliğine aday olması, yani aday olmayı düşünenler, otomatik olarak İl Başkanlığından çekiliyorlar.  Bu tüm Türkiye’de böyle. İkisi aynı anda olmadığı için bir boşluk doğuyor, o bakımdan biz talip olabiliriz.

‘‘Adıyaman’a bir milletvekili kazandırabiliriz’’

İyi Parti’nin Türkiye genelinde, oy oranları yüzde 16-18 aralığında bir yerde, Adıyaman’da ise 8-12 aralığında. Biz geçmiş tecrübemizle bu oranları daha yukarılara çıkarabiliriz. Hiç olmazsa bir milletvekili alabiliriz diye düşünüyorum.

‘‘Sorunlara bilimsel öneriler ile yaklaşmak istiyoruz’’

Ekonomiye dair ayrı projem var. Ama İyi Parti’nin ekonomiye dair ayrı ciddi bir projesi var. Yani benim ekonomi alanındaki önerilerimi ne kadar dinlerler, bu bir süreç meselesi. Bunu ortaya koyduktan sonra ve ilgi çektikten sonra uygulanabilir olmasını sağlamak gerekiyor. Biz sorunlara bilimsel çözüm önerileri uygulayabilmek şeklinde önerilerimizi sunacağız.’’ açıklamalarında bulundu.