Çöpe Atılacak Malzemelerden Harikalar Yaratıyor

  Kısa adı (ADIMEK) Olan Adıyaman Belediyesine bağlık Kadın ve Gençlik Merkezi Meslek edindirme kurslarına katılan ev hanımları kendi çevrelerindeki atık maddeleri Adıyaman Kadın ve Gençlik Merkezinde geri dönüştürerek çoğunlukla süs eşyası olarak tekrar kullanılmasını sağlıyor. 15 kursiyeri bulunan geri dönüşüm kursunda camdan metale tüm eşyalar bayanların el becerisi ile hayat buluyor.

Geri dönüşümle Bez bebekler, tablolar, vazolar, sabunluklar ve şişeler olmak üzere birçok eşya ev hanımları tarafından büyük özen ve el emeği ile işleniyor.

“Evlerinden ve çevrelerinden getirdikleri çöpleri geri dönüştürüyorlar”

  1 senedir Kadın ve Gençlik Merkezinde usta öğretici olarak çalıştığını dile getire Nadire Harıkçı ev hanımlarının el emeği ile atık malzemelerden çok güzel süs eşyaları yaptığını belirten usta öğretici Nadire Harıkçı; “Özelikle ev hanımları buraya gelerek çevrelerinden edindikleri atık malzemeleri geri dönüştürerek süs eşyaları yapıyorlar.  Genellikle çöpe atılacak malzemeleri hem kendi evlerinden hem de çevreden toplayıp buraya getiriyorlar. Şişe kapakları, kullanılmayan paralar, şişeler, cam, plastik, metal eşyalar başta olmak üzere bütün eşyaları burada kadınlarımız el emekleri ile nakış nakış işleyerek yeniden tasarlıyorlar.

Kadınlar tarafından geri dönüştürülen bu eşyalar her sene mutlaka belediyemiz tarafından sergileniyor ve oldukça ilgi görüyor. Bu kurs için herhangi bir yaş sınırımız yok. Ama genel olarak evlerinde canı sıkılan ev hanımları çoğunlukla hobi olarak buraya geliyor ve eşyalarla uğraşmayı seviyorlar. Burada güzel vakit geçiriyorlar ve stres atıyorlar. Aynı zamanda da harikalar yaratırken sosyalleşebiliyorlar. Yapmış olduğumuz kurslar sayesinde çöpe atılacak olan malzemeler yeniden kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor, aynı zamanda devletimizin başlatmış olduğu sıfır atık projesine bir nevi destek olmuş oluyoruz.

Kurslarımıza katılarak el becerilerini en güzel şekilde ortaya koyan kursiyerlerimize ve bizlere her konuda destek olan belediye başkanımız sayın Süleyman Kılınç’a teşekkür ediyorum”

“Ana Kız süs eşyaları yapıyor”

  Kursa down sendromlu kızı Yağmur Yaşargün ile beraber kursa katılan kursiyerlerden Zeynep Yaşargün, her gün kursa geldiklerini belirterek şunları söyledi; “Kızımla beraber evden çıkıp buraya gelmek çok güzel oluyor. Evde sıkılıyoruz bu yüzden de bu kursa geldik ve burada biz de eski çöp diyebileceğimiz eşyaları kullanarak geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz.

İkimiz içinde çok iyi oluyor. Evde kullanmadığımız eşyaları buraya getiriyoruz. Getirdiğim eşyalardan biri de kullanılmayan kutu kapakları. Onları boyayarak ve üstüne de bir şeyler ekleyerek süs eşyaları yapıyoruz.  Kızım da boncuklardan takı eşyaları yapıyor.”

 

Haber: Metin Harıkcı-Rabia Kar