Cuma Hutbesinin Konusu ‘Deprem’ Oldu

Bugün yapılacak olan "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" öncesi Tüm Türkiye ve Adıyaman genelinde bulunan bütün camilerde din görevlileri tarafından depremle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Namaz kılmaya gelen cami cemaatine deprem ve afetlerle ilgili bilgilendirme yapan din görevlileri bugün yapılacak olan genel tatbikata da dikkat çekerek hutbede şunları dile getirdi;

Akıl, bilim ve tecrübe ışığında afetlere karşı tedbir almak gerekir

“Sebepler dairesinde cereyan eden hadiselerden biri de afetlerdir. Deprem gibi afetlere engel olmak elbette mümkün değildir. Ancak akıl, bilim ve tecrübe ışığında afetlere karşı tedbir almak ve bunların yol açacağı tahribatı en aza indirmek öncelikli görevimizdir. İslam’ın emrettiği tevekkül anlayışının gereği de budur. Dinimiz, önce bütün tedbirleri almamızı, üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmemizi emreder. Ondan sonra Allah’a tevekkül etmeye, O’na güvenip teslim olmaya davet eder.

Kim, bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur

Yüzlerce vatandaşımızın vefatına, binlercesinin etkilenmesine sebep olan 12 Kasım 1999 Düzce depreminin sene-i devriyesi olan yarın saat 18.57’de depremlere karşı toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde “Çök, Kapan, Tutun” hareketleriyle deprem tatbikatı yapılacaktır. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Kim, bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur” buyurmaktadır. Bir canı kurtarmak, bir insanın hayata tutunmasına katkıda bulunmak, bu amaca yönelik faaliyetlerin içerisinde olmak, son derece saygın ve değerlidir. Bu vesileyle siz kıymetli kardeşlerimizi bulunduğunuz yerdeki en güvenli noktada hem bu tatbikatta yer almaya hem de AFAD tarafından verilen eğitimlere katılmaya davet ediyorum.”

Haber: Metin Harıkçı /Damla İbiş