DAHA KAÇ CAN GİDECEK? KİM BU İŞİN SORUMLUSU?

Sorumlu Kim?
Hamile kadın mı? Araç sürücüsü mü? Belediye mi? Karayolları mı sorumlu?

Uzun yıllardır Karayolları sorumluluğunda olan ve daha önce de pek çok kez belediyeye devredilmesi gerektiği tartışmaları yaşanan Atatürk Bulvarı sorumluluk alanı sorunu, iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Her biri devasa kaleleri andıran, çıkması ayrı bir dert, inmesi ayrı bir dert olan bulvar üzerindeki üst geçitler de bu yaşanan sorumluluk tartışmalarından payını alıyor.

NE ASANSÖR ÇALIŞIYOR NE DE YÜRÜYEN MERDİVEN VAR?

Atatürk Bulvarı üzerindeki yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle yapılan üst geçitlerin ulaşılamaz ve kullanılamaz olması sebebiyle, bulvar üzerinde pek çok yerde orta refüjlerdeki çitler yayalar tarafından yerinden sökülmek zorunda kalınıyor ve bu da kazalara sebep olurken, trafik ve can güvenliğini de ciddi tehdit eder boyutlara ulaştırıyor.

Üst geçitlerde yer alan asansörlerden hiçbirisi çalışmıyorken, yürüyen merdiven bulunmuyorken, gücü kuvveti yerinde inanların dahi çıkıp inmekte zorlandığı bu üstgeçitleri kim kullanacak merak ediliyor. Bebek arabası ile çıkmanın, hamilelerin kullanmasının imkânsız olduğu bu üst geçitlere, yaşlı ve engelli bireyler ise sadece bakakalıyor.

Adıyaman Belediyesi’nin ya da Karayollarının bir çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar defalarca yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını belirtirken, özellikle dün yaşanan hamile kadının bebeğini kaybetmesiyle sonuçlanan kaza sonrası çevre esnaf ve eczaneler doğum hastanesi bölgesinde çözümsüzlüğe dikkat çektiler. Kaza yaşanmaması için yolu ikiye ayıran refüjdeki çitler alelacele tamir edilerek karşıdan karşıya yaya olarak geçilmesine engel olmak yönünde bir icraat yapılırken, bozuk asansörlü devasa kale görünümlü üst geçit yine kimse tarafından kullanılmıyor. Asansörü tamir etmek ise kimsenin aklına gelmiyor! Peki vatandaş nereden karşıya geçecek? Bu sorunun cevabını biz de merak ediyoruz!