Deprem Konutları Yükseliyor, Örnek Daireler Tamamlandı

50 bin kişinin hayatını kaybettiği ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından birçok ev yıkılırken, birçok ev kullanılamaz hale geldi. Devletin kurumları çok geçmeden harekete geçerek bölgedeki yaraları sarmak için çalışmalara başladı.

Afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için başlatılan bu çalışmalar aralıksız devam ediyor. Adıyaman Örenli bölgesinde yer alan konut inşaatında binalar yükselmeye başladı.Tokinin yaptığı zemin+3 zemin+4, 5 katı geçmeyecek şekilde, depreme dayanıklı ve tünel kalıp sistemi ile inşa edilen deprem konutlarının örnek daireleride tamamlandı.

Konutların yapımı ile ilgili bilgi veren Toki İnşaat Mühendisi Yılmaz Ceylan Örenli bölgesinde yapılan çalışmaların 7/24 devam ettiğini söyledi.Vatandasların kullanımı için konutlarla beraber sosyal bir yaşam alanı da planladıklarını belirten Ceylan,

"Adıyaman Örenli bölgesinde şu anda yapımı devam eden 3034 konut var.3+1 ortalama 85m2 olarak tasarlanan ve 5 katı geçmeyecek konutlarımız tünel kalıp sistemi ile inşaa ediliyor.Konutlarımız için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, hızla yükseliyor.Yapılan konutlarla beraber bir sosyal yaşam alanı projelerimizde var. Çocuk oyun alanları,yeşil alanlar,spor tesisleri gibi konutlarımızı teslim edebilmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."dedi.