Depremzedelere Umut oluyorlar

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04.17'de meydana gelen Maraş Merkezli deprem 11 ili etkilemişti. En çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da ise yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Yardım Derneklerinden olan İyiliğe Çağrı İnsani Yardım Derneği gönüllüleri, depremin ilk gününden itibaren depremzedelere her türlü yardımları yaptığını belirterek Ramazan bayramına kadar da Adıyaman’da faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

“Bin 500’e yakın gönüllümüz ile hizmet veriyoruz”

İyiliğe Çağrı İnsani Yardım Derneğinde gönüllü olarak çalıştığını dile getiren Ahmet Korkmaz şunları söyledi;

Depremin ilk 2 günü arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdik. Enkaz altında birçok insan vardı. Onları kurtarmak için seferber olduk. 2.gününden itibaren de Adıyaman Altınşehir Mahallesindeki taziye evinde bir koordine merkezi kurduk. Burada binlerce kişiye gerek yemek olsun gerekse de diğer ihtiyaçları olsun, destek vermeye çalışıyoruz. Yan tarafımızda 25 tane acil çadır kurduk. Çadırlara aileleri yerleştirdik ve sıcak yemek temin ettik. Bulunduğumuz yere portatif fırın kurduk. Buraya yaklaşık 40 tane yardım tırı getirdik. Bu tırın içerisinde her türlü ihtiyaca karşılık kumanya, giysi, battaniye gibi malzemeler bulunuyordu. Bunların bir kısmını düzenli bir şekilde bulunduğumuz yerde dağıttık. Bir kısmını da köylere dağıttık. Yaklaşık bin 500’e yakın gönüllümüz İstanbul, Ankara, Muş, Van, Bitlis gibi çeşitli illerden gönüllü kardeşlerimiz geldiler ve burada hizmet ettiler.

“Şiddetli yağmur olumsuz etkiledi”

Adıyaman’daki deprem felaketinden sonra yaraları sarmaya çalışırken, başlayan sağanak yağıştan olumsuz etkilendiklerini dile getiren Korkmaz şunları ekledi;

Şu anda her şeyi toparlamak zorunda kaldık. Şiddetli yağan yağmur bizi de elbette olumsuz etkiledi. Malzemeleri korumak amacı ile çadırların içine koyduk. Kısmen zarar gören malzemelerimiz de oldu. Yan taraftaki çadırda kalan insanların da bir kısmını KYK yurduna yerleştirdik. Bir kısmı da akrabalarının yanına gitti. Çadırlar da yağmurdan dolayı zarar gördü. Ama tekrar düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz, faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ramazan bayramına kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz.