Gecenin sessizliğini küfürler ederek bozdu

6 Şubat depremlerinin ardından evi yıkılan ya da ağır hasarlı olan depremzedelere üniversite yurtlarında barınma imkanı sunulmuştu. Adıyaman'ın Altınşehir mahallesindeki Safvan Bin Muattal Kız Yurdu da bunlardan birisi. Pek çok konteyner kentte yaşanan tatsız hadiselerden biri, 10 Temmuz Pazartesi gecesi saat 23.30 civarı bu yurtta yaşandı.

 

Alkollü olduğu iddia edilen bir depremzedenin, önce yurdun güvenlik amirine, sonra vatandaşlara ve en son olarak da polis memurlarına kaldığı odanın penceresinden hakaretler yağdırdığı ve şişe fırlattığı bildirilirdi.

 

Gece saatlerinde depremzedelerin kaldığı yurttan bağırışlar gelmeye başlaması üzerine, olaya müdahale etmeye çalışan diğer yurt sakinlerine ve güvenlik amirine hakaretler ve küfürler ettiği iddia edilen şahsın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis memurlarına da küfür ettiği ve elindeki şişeyi fırlattığı belirtildi.

Yurt sakini diğer vatandaşlar tarafından cep telefonuyla çekilen o görüntülerde olay anı ve cisim fırlatılması da kaydedildi.

 

Polisin müdahalesine rağmen bir türlü sakinleşmeyen şahıs, polis ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yaşanan olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.