Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes!

11 Kasım Milli ağaçlandırma günü etkinlikleri kapsamında Adıyaman ili, Merkez ilçesi Kayaönü köyü sınırları içerisinde bulunan 600 dekarlık alanda 800 adet fidan dikildi.

Fidan dikim törenine katılan Vali Vekili İhsan Maskar ve protokol üyeleri, saatler 11:11’i gösterdiğinde vatandaşlar, öğrenciler, jandarma ve polis ekipleri ile birlikte “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” projesi kapsamında fidan dikimi yaparak diktikleri fidanlara can suyu verdi. Türkiye’nin 81 ilinde 1023 ayrı noktada gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye yüzyılına nefes olması amacıyla düzenlendiği belirtildi. Devam edecek olan etkinlik boyunca Adıyaman ilinde 3200 dekarlık alanda 598 bin fidanın yıl sonuna kadar toprakla buluşması hedefleniyor.

Adıyaman Vali Vekili İhsan Maskar;"Milli Ağaçlandırma Günü Sayın Cumhurbaskanımız tarafından belirlenen, 11 Kasım 2019 Tarihinden bu yana yemyeşil bir Türkiye için, zengin su kaynaklarımız için, toprağımızı tutmak ve en önemlisi geleceğimize nefes olması için toplumun bütün kesimlerinden destek ve katılım sağlayarak 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutluyoruz" dedi.  

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç; "Bugün Kayaönü Köyümüz sınırları içerisinde bulunan 600 dekarlık alanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında Türkiye yüzyılına hazırız demek için fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenen tarih olan 11 Kasım 2019 tarihinden bu yana yemyeşil bir Türkiye için, zengin su kaynaklarımız için, toprağımızı tutmak ve en önemlisi geleceğimize nefes olmak için Adıyaman’da toplumun bütün kesimleriyle Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz" dedi.

 Ağaçlandırma çalışmalarına Adıyaman Vali Vekili ve Adıyaman Belediye Başkanının yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK Başkanları, jandarma ve emniyet personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Şeriban Özçakmak /Rabia Kar