‘’HDP İle İttifakımız Yok! Yalan Söylüyorsunuz Desinler’’

Kurtulmuş, Millet İttifakını oluşturan partilerin bir araya geldiği altılı masaya yaptığı çağrıda, “Bizim HDP’nin oylarına ihtiyacımız yoktur, HDP ile ortak ittifak yapmıyoruz, iş birliği yapmıyoruz” deyin dedi.

Altılı masayı 6+2 şeklinde formülize eden Kurtulmuş, HDP ve FETÖ’nün de altılı masada yer aldığını belirtti.  Sözlerine “HDP’nin desteği olmadan o masadan herhangi birisinin Cumhurbaşkanlığı yarışına ortak olması mümkün değildir” diyerek devam eden Kurtulmuş, “Siyasi matematik böyle HDP desteklemezse bunların adaylarının kazanma şansı yok dedi.

Kurtulmuş, “HDP ile beraber görünmek istmedikleri için diyorlar ki, sadece altımız var başkası yok. Açıkca söyleyin. Açıkça söyledikleri zaman da HDP’liler de bir yere kadar sabrediyorlar ve diyorlar ki, ‘arkadaş sizi parlamentoya biz taşımadık mı, sizleri meclise biz taşımadık mı? Oylarımızı alırken iyi de bizi yanınızda niye görmek istemiyorsunuz’ diye hemen tartışmanın tarafı haline geliyorlar. Bizi En son HDP’ye bakanlık verilebilir tartışmalarıyla birlikte gündeme gelen isimler var.”