Hedef Avrupa Şampiyonası

Geçen sezon mücadele ettiği İşitme Engelliler Süper Liginde önemli başarılara imza atan ve Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, yeni sezonda da iddialı şekilde antrenmanlarını sürdürüyor.

Takımla ilgili bilgi veren kulüp yetkilileri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ligde iddialı olduklarını dile getirerek, hedeflerinin Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi ve Adıyaman’ı iyi bir şekilde temsil etmek olduğunu belirttiler.

İşitme Engelliler Futbol Takımının antrenmanını izlemeye gelen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, işitme engelli futbol takımı hakkında şunları konuşarak, “Bildiğiniz gibi Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımımız Süper Ligde oynuyor, geçen sene büyük başarılar elde ettiler. Bu seneki hedefimiz Avrupa şampiyonasına gitmek. Gençlerimiz de çok büyük bir azim var. Bu sene başaracaklar inşallah. Hem Adıyaman’ın tanıtımı noktasında hem işitme engelli çocuklarımızın hem ailelerinin mutluluğunu beraber paylaşırız. Ben kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

1992 de açılan bir kulüp olduklarını, açıldıkları ilk yıl birinci lige yükseldiklerini o zamandan beride süper ligde mücadele ettiklerini belirten Sportif Direktör Mahmut Safartaştan şunları söyledi;

Hedefimiz Avrupa şampiyonası

“Bu yıl hedefimiz ilk ikiye girip Avrupa’ya gitmek. Basketbol’da 2 Türkiye şampiyonluğumuz var. Adıyaman’ımızı Türkiye’mizi başarılı bir şekilde temsil ettik. Bir sonraki maçımız pazar günü Adana Kurt tepe İşitme Engelliler ile normal 11-11, TFF kurallarının hepsi geçerli. Diyarbakır’ı deplasmanda mağlup ettik. Gördüğünüz bu sporcular dışında 8 transferimiz daha var. Bu sene hedefimiz ilk ikiye girip Türkiye’yi Adıyaman’ımızı yurt içinde, yurtdışında Avrupa’da iyi bir şekilde temsil etmek” diyerek takım hedeflerini ortaya koydu.

El işaretleriyle anlaşıyoruz

“Sporcularımızla yıllardır beraberiz. El işaretleriyle anlaşıyoruz. Aramızda okullara giden var okullarda eğitim alan var. Okulların dışında aramızda yıllardır bizimle çalışan adamlar var o şekilde bağımızı kuruyoruz. Maç esnasında da sahada yarım duyanlar var. Yüzde 50, yüzde 40 duyanlar var. Orta hakemde hem düdük hem de bayrak var, düdüğü çaldığı zaman bayrağı sallıyor. Aynı zamanda sporcu duymayıp gittiğinde, yan hakemler bayrakla sporcuyu uyarıyorlar.”
 

Milli Takımlara İki Futbolcu Gönderdik
 “Milli takımlarda iki futbolcumuz var. Gençlerimizi de teşvik ediyoruz milli takım için. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mahmut Bey kendisi de eski milli sporcu olimpiyat şampiyonu olmuş. Onun bu tecrübesiyle katkısıyla gençlerimiz teşvik ediyoruz Mahmut Bey’in emekleriyle güzel şeyler yapıyoruz” dedi.

Haber: Mücahit Tuğ/Rabia Kar