Ankara Katliamı 7.yılında Adıyaman’da anıldı

Terör örgütü DEAŞ mensubu iki canlı bombanın, 10 Ekim 2015'te, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağındaki Emek, Barış, Demokrasi Mitingi" için toplananlara yönelik düzenlediği saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğündeki grup, saldırının 7. yılı nedeniyle düzenlenen anma programı için Adıyaman Demokrasi Meydanında bir araya geldi.

Tarım Orkan SEN Adıyaman İl temsilcisi Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinin katledilen emekçilerin en büyük emaneti olduğunu belirterek; “Bu ülkenin emek, barış ve demokrasi güçlerinin barış ve adalet özlemiyle 10 Ekim 2015’te düzenlediği mitinge yapılan saldırıda 104 arkadaşımız yaşamını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise yaralandı. Aradan geçen 7 yıla rağmen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaralar, açığa çıkardığı toplumsal yük ise hala geçmek bilmiyor. 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında ülkeye egemen hale getirilmeye çalışan şiddet ve korku iklimine karşı barışı, demokrasiyi ve emeğin halkalarını savunmak için DİSK, KESK, TMMOB VE TTB olarak tüm yurttaşlarımızı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine katılmak üzere Ankara’ ya davet etmiştik. Yaptığımız çağrıya kulak veren on binlerce yurttaşımız Emek Barış ve Demokrasi özlemiyle Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkmış ve Ankara Garı önünde buluşmuştu. 10 Ekim 2015 sabahında  bu alanda yüreklerinde sevgi gözlerinde gülümseme  dillerinde barış türküleri  olan on binlerce  kişi kardeşçe yan yana bulunuyordu. O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik saat 10’u 4 geçe birbiri adına patlayan iki bomba ile kana bulandı. Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Eşitlik özgürlük demokrasi ve Barış mücadelesi, yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi