Tarihi objeler 40 yıl sonra yeniden Perre Antik Kent'te sergilenmeye başladı


  Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kent'te farklı tarihi objeler sergilenmeye başladı. 
  Adıyaman Müze Müdürlüğü ekiplerine bölgede yaşayan vatandaşların ‘Perre Antik Kent'e ait eserlerin 1 kilometre uzaklıktaki bir alanda olduğu' ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Ekipler, alanda yaptıkları incelemede Kommagene ve Roma dönemine ait kabartma, içlik, sütun ve çeşitli mimari parçalardan oluşan 10 adet eser tespit etti. 
  Perre Antik Kent alanından 40 yıl önce bilinmeyen bir nedenden dolayı başka alana taşınan eserler, yıllar sonra ait oldukları yere getirilerek sergilenmeye başladı. 
  Çalışmalarla ilgili bilgi veren Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Perre Antik Kent'te yaşayan insanlar, yaklaşık 40 yıl önce burada mimari parçaların Perre Antik Kentinin güney kısmında bulunan, bir kilometre güney kısmında bulunan alana götürüldüğünü söylemişlerdi. Biz de bu alanda yaptığımız inceleme sonucunda yaklaşık 10 mimari parça tespit ettik. Bu mimari parçaların tekrar 40 yıl sonra Perre Antik Kenti'ne getirerek ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Arkamda görmüş olduğunuz mimari parçalar Ortaçağa ait kilise duvar yapısına ait bir parça, yine bir işlik ve sütun parçaları ve işliğin üzerindeki bir insan kabartması, bir tiyatroya ait mimari kabartma üzerindeki insan kabartması görüyoruz” diye konuştu.