Gizemli Doğal Taşlar: Tesbih

Stresten ağrılara kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen tesbihlerin özellikleri ve faydalarıyla ilgili, tesbih imalatı yaptığını söyleyen Ahmet Çitil şunları söyledi:

    Ateşli kehribar tesbihimize talep çok

 ‘‘Adıyaman esnafına layık olmak için bütün çabayı gösteriyoruz. Tesbihleri kalıp şeklinde kilo olarak alıyoruz. Önce tornadan sonra iplikten geçiyor ve tesbih haline geliyor. Yeni ürünlerimiz iyi satılıyor. Kendi imalatımız ve kalıplı tesbihimiz olan Ateşli Kehribar tesbihimize talep çok.

   Damla kolye birçok rahatsızlığa iyi geliyor

   Denizden çıkan Damla kolyeyi ise, Ukrayna ve Rusya’dan alıyoruz. Stresi, sıkıntıyı, tansiyonu, baş ve bel ağrısını gidermek ve aynı zamanda, çocukların diş çıkarmasını sağlamak için satın alınıyor. Osmanlı’dan kalan sıkmalar ise dedelerimizden kalan tarihi eser niteliği taşıyan tesbihimizdir. Gramla alıp gramla satıyoruz. orta yaşlı insanların kullandığı tesbihtir. Çubuk katalin tesbihimiz, çubuklardan kesip ölçeğe vuruyoruz.  Bu tesbihe ateş bıraktığınız zaman kızarıyor.

    Kuka tesbihimiz vücuttaki kiri alıyor

   Ağaçtan yapılan koka tesbihlerimiz ise, vücuttaki kiri alıyor.  Rahatsızlığı olan müşterilerimize, koka tesbih ve damla kolyeyi öneriyoruz’’dedi.

 

Haber: Şeriban Özçakmak