Mehmet Tırpan,"Ek Zam Kaçınılmaz Olmuştur"

    6. Dönem Toplu Sözleşme ile memura verilen 2022 yılının ikinci altı ayı için zam oranı yüzde 7 idi, böylece memurlar şu an itibari ile yüzde 3.85 alacaklı duruma geçmiş oldu. Doğan bu enflasyon farkı alacağını memur şu an alamamaktadır.

   On birinci ve on ikinci ayda doğacak enflasyon farkı ile birlikte tüm bu alacakları ancak 2023 yılının ilk ayında maaşlarına yansıyacaktır. Yani enflasyonun altında maaşları eriyen memurların ve  bu geç verilen enflasyon farkı aracılığı ile mağdur edilmesi doğru değildir. Adil değildir. Hakkaniyetli değildir. Enflasyon farkı doğduğu an memur maaşlarına yansıtılmalıdır.

   Aynı zamanda refahtan doğan payda verilmelidir. Artık memurlar kendi adlarına masaya oturan sözde yetkili ve etkili olduğunu söyleyen ancak kifayetsiz eylemleri ile kamu çalışanlarını mağdur eden konfederasyonlardan icraatlarından bıkmıştır.

   Siyasi irade ise Toplu Sözleşmelerde atılan imzalara bakarak bu durumdan kamu çalışanlarının mağdur olmadığını ve şikâyetçi olmadığını zannetmesin. Kamu çalışanları doğan bu enflasyon farklarının yeni yıl beklenmeden maaşlara yansıtılması beklemektedir. Biz sorumluluğumuz bir gereği olarak bu geçeği bir kez daha dile getiriyoruz.

   Bir, enflasyon farkı doğduğu ay maaşlara yansıtılmalıdır.İki, memurlara refahtan pay mutlaka verilmelidir.Üç, vergi dilimlerinde düzenlemeye gidilmelidir.Netice itibari memur maaşlarına mutlaka hemen acilen zam yapılmalıdır"diye açıklamalarda bulundu.