Üniversitede Bulunan “Hera” Fakültenin Neşesi Oldu

   İlk başta sahipli olduğu ve kaybolduğu düşünülen Hera'ya uzun bir süre sahibinin bulunamamasının ardından   Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları ve öğrencileri sahip çıktı. Okulun maskotu haline gelen köpeğe 'Hera' adı verildi. Öğrencilerin ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Seramik Bölümü'nde görevli Öğr. Üyesi Dr. Öznur Yıldırım peşini bırakmayan Hera ders saatlerinde de öğrencilerle birlikte sınıfa girmeye başladı.

    “Adeta sınıfın maskotu oldu”

    Bulunduğunda yara bere içinde ve korkmuş olduğunu belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Seramik Bölümü'nde Görevli Öğr. Üyesi Dr.Öznur Yıldırım; “İlk bulunduğu zaman sokak köpeklerinin saldırdığını fark ettik. Ve çokça yarası vardı. Bende sahibi bulunana kadar sahiplenmek istedim. Sonra sahibini bulamadık. Aşılarını ve gerekli tedavilerini yaptırdım. Ona iyi bakmaya ve onu iyileştirmeye çalıştım. Zamanla o da bize çok alıştı. Benimle beraber derslere girmeye başladı. Tabi öğrencilerde onu çok sevdi. Adeta sınıfımızın maskotu oldu. Onunla çok keyifli vakit geçiriyoruz.  Peşimizden hiç ayrılmıyor sürekli bizim yanımızda. Biz de ona çok alıştık. Resim derslerinde bazen bizim modelimiz bile oluyor. Dışarıda onunla oynadığımızda çok heyecanlı ve mutlu oluyor. Tabi ne olur bilemiyoruz.

   “Hiçbir canlı fiziksel ve psikolojik şiddeti hak etmiyor”

   Eğer bakamayacaksak sahiplenmememiz gerekiyor. Çocuklarımızın oyuncağı olsun diye hayvan sahiplenmeyelim. Fiziksel ve psikolojik şiddetin hiçbir canlıya yapılmaması gerekiyor. Hiçbir canlı fiziksel ve psikolojik şiddeti hak etmiyor. Ben bunun etkilerini şu an Hera’da görüyorum. Hala bazı şeylerden korkuyor. Elimi uzattığım anda bile hala korktuğunu hissediyorum. Ama sevgiyle iyileşemeyecek hiçbir canlı yoktur. Biz de elimizden geldiğince onu sevgimizle tekrar iyileştirmeye çalışacağız” dedi.

   Öte yandan Üniversitenin öğrencileri de Hera ile beraber derslere girmenin çok heyecan ve mutluluk verdiğini belirtti.

 

Haber: Rabia KAR