Önce Ekran Görüntüsünü Alın, Sonra Şikâyette Bulunun

   Siber korsanlar dolandırıcılık tuzaklarına bir yenisini daha ekledi. Teknolojinin artması akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte yeni dolandırıcılık yöntemleri geliştiren dolandırıcılar cep telefonu kullanıcılarına gönderdikleri SMS’lerle vatandaşı ağlarına düşürmeyi amaçlıyorlar.

   Bütün kişisel bilgilerine ulaşabiliyor

   Cep telefonu kullanıcılarına günlük bir saat çalışmayla 1000 lira ile 2 bin 800 lira kazanma fırsatı, günlük maaş 800-5000 TL bana ulaşın gibi mesajlar atarak linke tıklamaları konusunda telkinde bulunan bir SMS gönderiliyor. Linke tıklayan kullanıcılar ise bu andan itibaren çetenin ağına düşmüş oluyor. Siber zorbalar, ortalama diye tabir edilen bu yöntemle o noktadan sonra kişinin, banka hesaplarından sosyal medyasına kadar bütün kişisel bilgilerine ulaşabiliyor.

   Şikâyette bulunun

   Bu tarz tuzaklarla karşılaşanlar gelen mesajların ekran görüntüsünü alarak ve mesajda gözüken telefon numarası ile savcılığa şikâyette bulunabiliyor. Bu tarz mesaj gelenlerin şikâyette bulunmalarının önemli olduğunun altını çizen uzmanlar bu dolandırıcılıkların önüne geçilebilmesi için şikâyet edilmesi gerektiğini belirttiler. Öte yandan uzmanlar, bu tarz dolandırıcılıklara karşı sosyal medya hesaplarının, şifrelerinin birbirlerinden farklı olması gerektiği konusunda da uyarıyor.