Geleneksel Tıp 50 Asırdır Kullanılıyor

 Az ya da çok genelde herkesin bir fikre sahip olduğu alternatif tıp yöntemleri hakkında yeterince bilgi sahibi olduğu düşünülse de tam olarak bilinmiyor. Peki Modern tıp uygulamalarının tamamlayıcısı olarak kabul edilen alternatif tıp yöntemleri tam olarak nedir?

“Bir tedavi metodu kökten çözüm sağlıyorsa bu alternatif olamaz”

Alternatif tıp olarak bilinen ama asıl adının geleneksel ve tamamlayıcı tıp olduğunu belirten Dr. Murat Kalaycı;

“Bir tedavi metodu kökten çözüm sağlıyorsa bu alternatif olamaz. Binlerce yıldır kullanılan bitkisel tedaviler, hacamatlar ve benzerleri binlerce yıl insanlar tarafından kullanılmış tedavilerdir. Bunlar son yüzyılda alternatif tıp olarak adlandırılmaya başlamıştır. Son zamanlardaki kapitalist tıbbın ilaç sektörünün tabiriyle oluşmuş bir tabirdir. Aslında demek istedikleri şu ki bu tedavileri deneyin olmazsa geleneksel ve tamamlayıcı tıbba yönelirsiniz. Biz buna karşıyız. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri hastalığı tedavi eden, işi kökten çözen yöntemlerdir. Hepsi eskiden beri denenmiştir ve kullanılmıştır. 

“Vatandaşlar çoğunlukla hacamat ve sülük tedavisini tercih ediyor”

Halk arasında da bu yöntemlere çok rağbet var. Adıyaman’da vatandaşlar çoğunlukla hacamat ve sülük tedavisini tercih ediyor. Bunun yanında ozon tedavisi, akupunktur ve diğer bitkisel tedavileri de Adıyaman’da denemeye başladık. Bu tedavi yöntemleri daha çok Uzak Doğu ve Orta Asya da kullanılır. 5 bin yıllık tarihi olan metotlardır. Genel olarak insanlar hacamat ve sülüğün her tedavi de kullanıldığını düşünür. Ama bu büyük bir yanlıştır. Uygun tedaviyi doktorun seçmesi gerekir. Hangi hastalığa hangi tedavinin olacağı araştırılmalı ya da sorulmalıdır. Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta 14 tedavi yöntemi vardır. Bunlar 2014 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Resmi Gazete’de mevzuatı yayınlanarak başlatıldı. Tedavilerin hepsi Sağlık Bakanlığı kontrolunda gerçekleşiyor. Hekimlere sertifika eğitimi verilerek muayenehanelerde resmi olarak kullanılıyor. Bu tedavilerden bazıları ; Akupunktur, ozon tedavisi, sülük tedavisi, bitkisel tedaviler, proloterapi , apiterapi ve arı ürünleri ile tedavisidir” dedi.