Gençlerin Doğayla Buluşması

Kampta, bağımlı ve bağımlı olmayan gençlerin kaynaşması için birçok oyun ve eğlence etkinliği düzenlendi.


  Diğer illerimizde de bu tür projelerimizin olmasını istiyoruz


  Dünya Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Şerafettin Çakmak, ‘‘Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kaymakamımızın aracılığı ile bu proje yapılmaktadır. Sosyal farkındalık adı altında güzel bir proje oldu. Diğer illerimizde de bu tür projelerimizin olmasını istiyoruz’’ dedi.


  Bu tür etkinlikler ile gençlerimizin her zaman yanında olduğunu göstermeye çalışıyoruz
  Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan ‘‘Daha önce Adıyaman Gazihandede’de gerçekleştirdiğimiz kamp etkinliğini, bu defa Kahta’da gerçekleştirmek için bir araya geldik. BEYEN Projesi kapsamında yürüyüşler, spor koşuları, kamp olmak üzere çeşitli etkinlikler yapıyoruz.  Burada temel amacımız bir farkındalık yaratmaktır, gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak ve onlara kendilerinin değerli olduğunu hissettirmektir.  Bu tür etkinliklerle gençlerimizin önemli olduklarını ve her zaman yanlarında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz’’ dedi.
  Bu projeye ve gençlerimizin ailesi iletişim halinde olamaya devam edeceğiz
  Adıyaman Valiliği bünyesinde oluşturulan Kahta BEYEN Projesi’nin Kahta’daki sorumlularının kendilerinin olduğunu dile getiren Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şevket Erşahin, ‘‘BEYEN (Ben Yeniden) Projesi ile madde bağımlısı olan gençlerimizin tarihi yerlere adaptasyonunu sağlamak, onlara farklı etkinlikler ve farklı ortamlar oluşturmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çeşitli etkinlikler ile bunu kutlamaya çalışıyoruz. İnşallah gençlerimiz memnun kalmıştır. Bu projeye ve gençlerimizin ailesi iletişim halinde olamaya devam edeceğiz. Bağımlılık konusu, bir tek madde olarak değil, dijital bağımlılık gibi birçok alanda farklılık göstermektedir. Çocuklarımızı, bu tür bağımlılıktan kurtarabilmek için bu tür farklı etkinlikler ile hayata adapte etmeye çalışıyoruz’’ dedi.
  Bağımlı gençlerimiz, sosyalleşerek normal gençler haline gelmektedir
  BEYEN (Ben Yeniden) Bağımlılık ile Mücadele Genel Koordinatörü Safvan Karakurt, ‘‘Farkındalık amacıyla 2.’sini yaptığımız kampta, bağımlı ve sağlıklı olan gençlerimizi bir araya getirip kaynaştırarak bağımlılığın toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Proje süreci gayet iyi gidiyor ve bağımlı gençlerimiz sosyalleşerek normal gençler haline gelmektedir’’ dedi.
  Bağımlı gençlerin normale dönme süreci oranının kişiden kişiye değiştiğini belirten Karakurt, ‘‘Gönüllü bağımlı gençlerimiz işin yüzde ellisini bitirmiş oluyor ve diğer kalan yüzde ellisi de tedavi sürecimiz ile noktalanıyor. Adıyaman Valiliği liderliğinde yürütülen projede, Valimize teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimiz, bu proje ile mutlu ve Valimiz birebir gençlerimiz ile kendileri ilgilenmektedir’’ dedi.
  Kamp etkinliğinde, Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan, Dünya Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Şerafettin Çakmak, Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şevket Erşahin ve BEYEN (Ben Yeniden) Bağımlılık ile Mücadele Genel Koordinatörü Safvan Karakurt yer aldı.