CHP PM Üyesi Emre; “Millî Mücadelenin İçinden Çıkmış Partiyiz”

  CHP Adıyaman yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının katıldığı toplantıda konuşan Emre; Ülkenin mevcut siyasi durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkenin geleceğine dönük ortaya koyduğu vizyon üzerinden çalışmaların yürütülmesi gerektiğini bir kez daha ele alındı.

  CHP İstanbul Milletvekili Emre, Kılıçdaroğlu Doktrini Anadolu buluşmaları kapsamında yapılan konferansta seçime yönelik açıklamalarda bulundu. ‘Herkes için Demokrasi ve Tek Adam Rejiminden Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasi’ye adlı kitabından da bahseden Emre; “Türkiye'nin sorunlarını çözmekte çok yol kat ettik. Sadece sorunları ifade eden bir parti değiliz. Bu sorunları nasıl çözeceğimizi ittifak içinde görüşerek, olgunlaştırarak topluma anlatıyoruz. Biz CHP olarak ‘Millî Mücadele’nin içinden çıkmış partiyiz.  Bu sebeple dünyada eşi benzeri yoktur. Gerek Atatürk gerek İnönü birçok vesile ile bunu ortaya konulmuştur. Demokrasinin bütün dünyada gerilediği ortamda Cumhuriyetimizin 2.yüzyılında bütün dünyaya model olan büyük bir başarıyı elde ediyoruz. Önümüzdeki seçimlere büyük bir güvenle bakıyoruz. Omuz omuza verirsek eğer, biz bu ülkede hak, hukuk, adalet isteyen milyonlarca insan olarak biz kazanabiliriz. Tabi bu yürüyüşten sonra Maltepe’de bir miting gerçekleştirdik. Fakat ‘Adalet Yürüyüşü’müz o mitingde bitmedi. Adalet yürüyüşümüz hala sürüyor. Türkiye’de hak, hukuk, adalet anlayışı olana kadar bu yürüyüş sürecek. Bugün de adalet yürüyüşümüzün başka bir durağı olan Adıyaman’dayız. “

  CHP Meclis Üyesi ve İstanbul CHP Milletvekili Yunus Emre, konuşmasının ardından vatandaşlara ve CHP Parti üyelerine verdiği “Herkes için Demokrasi; Tek adam rejiminden güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye” adlı kitabını imzaladı.

  Düzenlenen toplantıya CHP Parti Meclis Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Murat Koca, Baro Başkanı Avukat Bilal Doğan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler ve partililer katıldı.

Haber: Rabia Kar/Şeriban Özçakmak