Hayırseverler Adıyaman’a 5 Kur’an Kursu Kazandırdı

Adıyaman İl Müftülüğü ve hayırseverler tarafından yapımına başlanılarak tamamlanan Karapınar Mahallesi’ndeki Fatma Kösemen Kur’an Kursu, Yusuf Havva Ateş Kur’an Kursu, Altınşehir Mahallesi’nde HZ. Fatıma Kur’an Kursu, HZ. Aişe Kur’an Kursu ve Mustafa Seher Taştı Kur’an kurslarının açılışı gerçekleştirildi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, İl Müftüsü Mehmet Taştan, müftülük görevlileri, hayırseverler ve vatandaşların katıldığı açılış törenlerinde Kur’an kursuları yapılan dualar sonrası hizmete girdi.

 

Müftü Taştan; “Konumuz, derdimiz ve amacımız sevgi”

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan “Adıyaman’ımızda batı tarafındaki çocuklarımıza ve kadınlarımıza hitap eden kurslar açtık” dedi ve şöyle devam etti; “Biri kadınlara diğeri çocuklara yönelik iki kursumuzu Karapınar Hacı Keleş Camiinde açtık. Kadınların kursunda iki ve çocukların kursunda bir sınıf var ama her iki kursumuz da sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 6 sınıfa ayrılmış şekilde devam edecek.

Yine Safvan Bin Muattal adı altında kadınlarımız ve çocuklarımız için bugün kurslarımızı açtık, en güzeli de Altınşehir camiimizin altında muazzam bir donanımla ve hayırseverlerimizin de yardımıyla açılışını yaptığımız 4-6 yaş grubu Kur’an-ı Kerim kursumuz oldu. Bu kursların bakımında, yapım ve onarımında emeği geçen hayırseverlerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bizim amacımız burada vatanını, milletini, devletini seven insan yetiştirmek. Konumuz, derdimiz ve amacımız sevgi”.

Vali Çuhadar “Çocuklarımızın İslam dinini doğru öğrenmeleri çok önemlidir”

Duaların okunmasıyla açılışı yapılan Kur’an kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “Milli ve manevi değerlere bağlı hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’ın ışığıyla aydınlatıp, Peygamberimiz efendimizin örnek hayatıyla buluşturacak hem hanımefendilerin hem de 4-6 yaş arasındaki çocuklarımızın yararlanacağı Kur’an kurslarımızın açılışlarını gerçekleştiriyoruz.

Ben ilimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kur’an-ı öğrenmek ve öğretmek güzel. Çocuklarımız bizim için çok önemlidir. Onların eğitimi, özellikle de doğru eğitilmeleri, İslam dinini doğru öğrenmeleri çok önemlidir. O yüzden 4-6 yaş Kur’an Kursları bizin için çok nemli ve sayılarının arttırılması gerekir. Bu tür yatırımlara destek olan bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu kurslarımızın çocuklarımıza Ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu şiarla yolumuza devam edeceğiz inşallah. İslam dininin doğru bir şekilde öğretilmesi ve doğru bir şekilde yaşatılması en büyük hedefimizdir. Bu Kur’an kurslarımızı yaptıran hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.