Ehliyet Alacaklar Dikkat!

Ehliyet almak isteyenlere yeni yıl öncesi kayıt yaptırmaları önerisinde bulunan Ergün; “Özellikle B tipi ehliyete vurgu yapan Ergün; Aralık ayı içerisinde Adıyaman Valiliğinin bünyesinde toplanan komisyonla birlikte 2023-2024 yılı ehliyet fiyatları belirlendi. Şu anda ‘B sınıfı’ için belirlenen fiyat 5 bin 750 TL oldu.  Teorik ve uygulamalı sınavlara da gelecek zamlarla birlikte bu fiyatın 6 bin 500 -7 bin TL’yi bulması bekleniyor.

Aynı zamanda trafik maliye giderlerine de yüzde 122 zam yapıldı ve önümüzdeki donemde ‘B sınıfı’ için bu rakam 3250 TL olarak tahmin ediliyor. Ehliyet zammı gelmeden önce çoğu vatandaş kayıt yaptırmaya başladı. Bununla birlikte ehliyet almak isteyen vatandaşlarımıza erken kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Ehliyet fiyatlarının değişmesinde enflasyon, asgari ücretin artışı benzine ve motorine gelen zamlar etkili rol oynuyor, buna ilave olarak valilik her yıl bizim için bir rakam belirler ve biz de ona göre vatandaşla bu fiyatı teorik ve uygulamalı sınavı ekleyerek paylaşırız.

Öncelikle hangi dönemde kayıt yapmaları gerektiğine, hangi kursun kaç saat eğitim verdiğine teorik ve uygulamalı ders saatlerinin nasıl ilerlediğine dikkat etmeliler. Kursa girdikleri zaman öğreticiyi iyi dinlemeli ve not etmeliler. Her ne kadar bazen aksilikler olsa da Adıyaman genelindeki sürücü kurslarında bu konuda onlara destek verecektir” dedi.

 

 

 

 

Haber: Şeriban Özçakmak/Rabia Kar