200 Milyon Yıllık Fosil Görenleri Hayran Bırakıyor

Adıyaman Müzesi’nin Bünyesinde Barındırdığı Birbirinden Değerli Ve Tarihi Eserleri İle, Gelen Ziyaretçilerini Âdeta Tarih İle Kucaklarken En Eski Eserlerin Başında Gelen, Ammonit Fosil, Ziyaretçilerini Şaşırtmaya Devam Ediyor.

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde Bir Vatandaşın Fark Etmesi Ve Yetkililere Bilgi Vermesi İle Ortaya Çıkan Ve Salyangoz Görünümlü Olan Bu Taşın Yapılan İncelemelerden Sonra Ammonit Taşı Olduğu Belirlenmesi Üzerine Müze Müdürlüğüne Teslim Edildiği Biliniyor. Sergilenen Bu Eser Aynı Zamanda Adıyaman Halkı Ve Dışardan Gelen Turistler Tarafından Hala Büyük Bir Merak Ve İlgi Görüyor.

“Salyangoz Sanılıyor Fakat Bu Eser Deniz Canlısı Olan Ammonit Fosilidir”

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Ammonit Fosilin Yaklaşık 150- 200 Milyon Yıllık Olduğunu Belirten Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan;

“Daha Önce Tetis Denizinin Kalıntıları Burada Olduğundan Dolayı Tetis Denizinin Kurumasıyla Birlikte Bu Fosil Oluşumu Ortaya Çıkmıştır Ve Hint Okyanusunda Bulunan Fosillerle Eş Değer Tarihe Sahiptir. Hâlâ Salyangoz Sanılıyor Fakat Bu Eser Deniz Canlısı Olan Ammonit Fosilidir.

Müzenin En Eski Tarihli Betimlemesidir.  Adıyaman Müzesine Gelen İnsanlar Tarafından Çok İlgi Görmekte Ve Takip Edilmekte Ayrıca Bu Ammonit Kireç Taşından Yapılmış Olup Ölçüleri 20’ye 40 Ebatlarındadır.

Her Seferinde Yeni Gelen Ziyaretçiler İlk Bakıldığında Salyangoz Sanıyorlar Ancak Ammonit Fosil Olduğunu Duyduklarında Şaşırıyor Ve Çok İlginç Bir Eser Olduğunu Söylüyorlar” Dedi.  

 

 

Haber: Metin Harıkçı-Rabia Kar