Bereket; “Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezleri Enflasyona Ezdirilmesin”

Adıyaman Ticaret Ve Sanayi Odası 15. Sağlık Ve Medikal Grubu Meclis Üyesi Fatin Rüştü Bereket, Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Devletten Aldığı Katkı Payının Çok Düştüğünü Belirterek Bu Eğitim Kurumlarının Enflasyon Altında Ezildiklerini Söyledi.

Bereket, Yaptığı Açıklamada Son Yıllarda Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Hizmetlerine Ödenen Kamu Katkısının Ülkedeki Ekonomik Göstergelerin Çok Altında Kaldığını İfade Etti.

Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezleri Sektörü Üyeleriyle İle Yapılan Çalıştay Neticesinde Sektör Temsilcilerinin Mağduriyetlerini Dile Getirdiklerini Kaydeden Bereket, “Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Sorunlarını Ele Aldık. Çözüm Konusunda Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğine, Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Gönderilmek Üzere Bir Metin Hazırladık. Hazırladığımız Metni Yönetim Kuruluna Sunduk. ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Almış Olduğu Karar İle Başkan İmzalı Metni İlgili Bakanlıklara Gönderdi. Emeği Geçen ATSO 15. Sağlık Ve Medikal Grubu Meclis Üyesi Bilal Delikanlı, Komisyon Üyelerimiz Burhan Kardaş, Mahmut Yıldırım, Ali Kemal Karınca, ATSO Yönetim Kurulu Üyelerimize Ve Başkanımıza Teşekkür Eder İyi Çalışmalar Dilerim” Dedi.

ÇÖZÜM VE TALEBİMİZ

 

Bereket, Sözlerini Şöyle Sürdürdü; “2005 Yılında Bir Öğrenci İçin Ödenen Aylık Özel Eğitim Ödemesi Bir Asgari Ücret Miktarı Kadar İken, 2022 Yılına Gelindiğinde Asgari Ücretin %27’sine Gerilemiştir. Bu Durum Kurumlarımızı Ağır Bir Ekonomik Tablo İle Karşı Karşıya Bırakmıştır. Personel, Akaryakıt, Kira, Kırtasiye, Eğitim Materyali, Isınma, Elektrik, Gıda Vb. Kalemlerde Öngörülemeyen Artışlar Olmuştur. Sadece Kamunun Aktardığı Kaynakla Hizmeti Sürdürme Zorunluluğumuz Dikkate Alındığında Acil Ve Çok İvedi Olarak Gerekli Mevzuat Düzenlemeleri Yapılarak 1 Ocak 2023’ten Geçerli Olmak Üzere;  “Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Hizmet Alan Her Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşına; 1 Saat Bireysel Eğitim Seans Ücreti İçin KDV Hariç Olmak Üzere; Net Asgari Ücretin % 7 Sinin Çarpımı Sonucunda Bulunacak Tutar İle Bir Saat Grup Eğitim Seans Ücreti İçin Net Asgari Ücretin % 5’inin Çarpımı Sonucunda Bulunacak Tutar Ödenir. Aynı Zamanda Bir Aylık Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Hizmeti İçin; “Sadece Bireysel Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Hizmeti Önerilen Özel Gereksinimli Bireylere Ayda 10 Seans, Bireysel Ve Grup Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Hizmeti Önerilen Özel Gereksinimli Bireylere Ayda 8 Seans Bireysel Ve 4 Seans Grup Hizmeti Verilir.” Hükmünün Eklenmesi İle Sorun Çözüme Kavuşacaktır. Aynı Zamanda Seans Ücretlerimizin Bir Orana Bağlanmış Olmasının Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Hizmetinin Gelecek Planlamasının Yapılması Konusunda Da Önemli Bir Paradigma Değişikliğini Sağlamış Olması Da Hizmet Sunulan Özel Gereksinimli Bireyler Açısından Da Büyük Bir Kazanıma Neden Olacaktır”

 

 

Haber-Metin Harıkçı