ÇKS Başvuruları 31 Aralık’ta Sona Erecek

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de Yayımlanarak 1 Eylül Tarihinden İtibaren Geçerli Olmak Üzere Yürürlüğe Girmiştir. Yapılan Düzenlemede Değişiklik İle Bir Önceki Yılın 1 Eylül Tarihinde Başlayıp, Üretim Yılının 30 Haziran Tarihinde Sona Eren 10 Aylık ÇKS Başvuru Süresi, 4 Aya Düşürülerek 31 Aralık Tarihine Çekildi. 2023 Üretim Yılına Ait ÇKS Başvuruları 31 Aralık 2022 Tarihinde Sona Erecek Olup, Ürün Beyanı Değişiklikleri Şubat Ayı İçerisinde Yapabilecektir.

  ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’nde Bu Yıl Gidilen Diğer Farklı Uygulamaları Da Aktaran Kıyas Şunları Söyledi;

  “Çiftçiler, Artık Rahatlıkla E-Devlet Üzerinden Kayıtlarını Yapabilecek Ve Çiftçiler Daha Önce Ziraat Odası’ndan Çiftçilik Belgesi Almamışlar İse Bir Defaya Mahsus Bu Belgeyi Alarak Sisteme Veri Girişlerini Yükleyebilirler. Veri Girişi Yapamayan Çiftçiler, Rahatlıkla Tarım Ve Orman Adıyaman İl Müdürlüğümüze Uğrayarak Personelimizin Gözetiminde, Hem Kendi E-Devlet Üzerinden Giriş Yapabilecekler Hem De Bizler Manuel Olarak Çiftçilerimizden Dosyalarını Alıp Giriş Yapabilmekteyiz.

“Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Bağlı Olarak Buğday Ve Arpa İçin Çiftçilerimize Yapılan Mazot Ve Gübre Desteği De Erken Bir Tarihe Alındı.

Dolayısıyla, Çiftçilerimiz Sonbaharda Buğday Ve Arpa Ekim Döneminde, Mazot Ve Gübre Destek Parasını Da Kullandılar. Çiftçilerimizin Herhangi Bir Mağduriyet Yaşamamaları İçin Bizlerde Elimizden Geleni Yapıyoruz.

Sorun Yaşayan Çiftçilerin Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü İle Tarım Ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne Müracaat Etsinler.

Çiftçilerin Kafalarına Takılan Sorunlar Konusunda Her Türlü Yardımcı Olabiliriz. E-Devlet Sistemine Giriş Yapmamışlarsa Ve Yine E-Devlet Üzerinden Şifre Almamışlarsa Bir An Önce Şifre Almalarını Öneriyoruz” Dedi.

 

 

 

Haber: Metin Harıkcı/Şeriban Özçakmak