Aydın: “Kadın ve Gençlere Yönelik Olan Projelere Her Daim Destek Veriyoruz”

Meclis çalışmalarına ara verildiği andan itibaren sürekli sahada olduklarını dile getiren Başkan Aydın; “Mecliste yoğun bir bütçe görüşmeleri vardı. Yoğun bir çalışma süreci tamamlanır tamamlanmaz halkımızın arasında olmaya gayret ediyoruz. Yoğun bir programımız var. Çünkü halkımızın her kesimiyle görüşmek bizim düsturumuz.  Bu vesileyle bugün ilimizin aktif derneklerinden birisi olan ‘Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadın İstihdam Derneği’ne ziyarette bulunduk. Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadın İstihdam Derneği (AKİD) çok güzel işlere imza atıyor.

Gençler ve kadınlarla ilgili istihdama yönelik projeler yapıyorlar. Biz de sonuna kadar bu projelere destek veriyoruz. Bizler de şehrimizde yaşayan kadın ve gençlerimiz için ne tür projeler yapabiliriz ve bunu nasıl geliştirebiliriz diye, bir değerlendirme yapmak için burada bulunduk. Daha önce 3 tane projede birlikte çalıştık ve şimdi yeni projeler hazırlıyoruz. Yeter ki, biz ayakları yere basan, makul, mantıklı ve doğru projelerle istihdamı sağlayalım. AKİD Başkanı Birsen Günay Hanımefendi başarılı bir Başkanımız ve onu tebrik ediyoruz. Burada bu işe gönül vermiş çok ciddi hanım kardeşlerimiz var. İnsan isterse olur. Hele ki kadın isterse olur, yeter ki bu işe gönül verin.  Bu konuda kapıları aşındırırsınız belki üzüldüğünüz anlarda olabilir. Ancak netice itibarıyla doğru projelerle, doğru taleplerle gittiğinizde Valiliğimizde, Belediyemizde, teşkilatımızda destek olur, bizlerde destek oluruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere AK Parti iktidarı hem kadınlarla hem de gençler ile sürekli pozitif ayrımcılık yapmaktadır. Özellikle kadın ve genç istihdamı ile ilgili birçok projeye destek veriliyor. Farklı kurum ve kuruluşlar ile yürütülecek projelerde tekrar elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.


  Kadınların sorunlarını çözme konusunda bire bir muhataplarına ulaştıklarını belirten Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, “Biz mücadeleyi, kadınlarımızla beraber kazanacağımıza inanıyoruz. İnşallah, hep sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.
  TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Ahmet Aydın’ın projelerine destek verdiğinin altını çizen AKİD Başkanı Birsen Günay, “Sayın Vekilimiz, kadınları önemsiyor ve Adıyaman’da kadınların her alanda olmasını isteyen birisi. Dernek olarak kendisini önemsiyoruz. Derneğimize ve projelerimize vermiş olduğu desteklerden, ilimize yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı, kendilerini yürekten tebrik ediyoruz. ‘Yöresel Çarşı Projesi’ni uygulamaya geçirme konusunda da yanımızda olduğunu her zaman ifade etmektedir. Sayın Vekilimize derneğimiz adına teşekkür ederim” dedi.


  ‘Kadınların Karşılıksız Emeğinin Farkına Varılması Projesi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı AKİD Başkanı Birsen Günay tarafından, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın’a plaket takdim edildi.