Fırat, “Külliyemiz ile Beraber Samsat’ı Dünyaya Duyurmayı Planlıyoruz”

Külliyemiz ile Beraber Samsat’ı Dünyaya Duyurmayı Planlıyoruz

  “Biz göreve geldiğimizden beri hem turizm açısından hem de ekonomik açıdan büyük bir önemi olan ‘Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. İki aya kadar külliyenin tamamlanmasını planlıyoruz. Külliye ile beraber hediyelik eşya dükkanları, restoranlar, kafeler olacak şekilde büyük bir projemiz var. Muazzam bir eserin yanında, muazzam dersler bırakacak olan ‘Safvan Bin Muattal Külliyesi’ dün olduğu gibi bugünde, yarında Samsat’ın gururu olmayı sürdürecek. Bizim amacımız böyle önemli sahabeyi hakkettiği bir yere kavuşturmaktır. Külliyemiz ile beraber Samsat’ı dünyaya duyurmayı planlıyoruz.”

Vatandaşlarımızın Bunlardan Ücretsiz Yararlanmasını Sağlıyoruz

  “Genelde düğün salonu olarak kullanılan ‘Ahmet Aydın Çok Amaçlı Toplantı Salonu’muz şu an da faaliyette. Vatandaşlarımızın salondan; gelinlik, bindallı gibi hizmetlerimizden ücretsiz yararlanmasını sağlıyoruz. ‘Emine Fırat Taziye Kültür Evi’ vatandaşların yardımlarıyla yapıldı. Vatandaşlarımızın yararlandığı çok güzel bir eser oldu. İbadethanelerimizi ve yollarımızın birçoğunu yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bölgemiz için önemli diyebileceğimiz bir işe imza atarak, ilk defa taşıma usulü ile ilçemize doğal gaz kazandırdık.”

İkinci Etap Sulamanın Yapılması İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

  “2 yılı aşkın bir süredir Samsat merkezde düzenli sulama yapılıyor. Biz de ikinci etap sulamanın yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız için güvenli, huzurlu, mutlu ve sosyal alanları iyi kullanabilecekleri ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Yaptığımız birçok projeyle çocuk, kadın, yaşlı demeden bölge insanımıza bir şekilde dokunduk. Dokunmaya da devam ediyoruz. Ev hanımlarımıza Halk Eğitim Merkezi Kursları üzerinden eğitim düzenleyerek ‘Usta Öğreticilik Belgeleri’ni verdik. Ayrıca, lavanta bahçelerimiz, gelincik tarlalarımız, papatya bahçelerimiz, bölgede çok büyük ses getirdi getirmeye de devam ediyor.”

Üçüncü Etap Deprem Konutlarını Altıncı Aya Kadar Bitirmeye Çalışıyoruz

Fırat, Samsat Belediyesi olarak depremden etkilenen, bir defa da su altında kalan ilçenin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi;

  ” Birinci etap ve ikinci etap da deprem konutlarını teslim ettik. Üçüncü etap deprem konutlarını altıncı aya kadar bitirmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ülke çapında başlattığı ‘Sosyal Konut Projeleri’nden yüz daireyi Samsat'a kazandırmıştık. TOKİ Projesinin de yakında inşaatı başlayacak.

Bin Dört Yüz Elli Üç TL Öğrencilerimize Burs Vereceğiz

  Yaklaşık iki yüz otuz öğrencimize; ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da uzaktan eğitim demeden her yıl olduğu gibi bu yıl da burs vereceğiz. Bunun için 2023 Eğitim-Öğretim döneminde öğrencilerin aktif olması yeterli. Burs tutarını bu yıl 1.453 TL olarak belirlemiştik. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle hesaplarına yatacak.”