Erdoğan: “İstikametimizi Kamuoyunda Konuşulanlardan Alıyoruz”

   Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, dün açıklanan emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 25 zammın yükseltilerek yüzde 30’a çıkartıldığı müjdesini verdi.

Asgari ücret desteği 400 liraya yükseltildi

  Geçen yılı kapatırken asgari ücret rakamının bir önceki yılın başına göre iki kat artışla 8 bin 507 liraya yükseltildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılan artışın istihdamda herhangi bir sıkıntıya yol açmaması için asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı buradan tüm çalışanlarımız ve işverenlerimizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz 2023’ün ilk iş gününü geçen yılın ihracatını 254,2 milyar dolarla kapattığımızın sevincini milletimize ilan ederek açtık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin erkene alınmasına ilişkin,” Kamuoyunda ne görüşülüp ne konuşulursa hepsi gündemimizde. Biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz” dedi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, "Seçim tarihinin erkene alınmasına ilişkin kamuoyunda üç tarih konuşuluyor. Bunlar gündeminizde mi?" sorusu üzerine,” Kamuoyunda ne görüşülüp ne konuşulursa hepsi gündemimizde. Biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz” açıklamasını yaptı. (İHA)