Kuzey Kuşaklama Kanalı Hizmete Girdi

  Açılışta, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Devlet Su İşleri Adıyaman İl Müdürü Mehmet Emin Ertürk ve Belediye birim müdürleri katıldı.

  Adıyaman’da, Kuzey yönünden gelen yağışların şehir için büyük sorunlardan biri olduğunu dile getiren Devlet Su İşleri Adıyaman İl Müdürü Mehmet Emin Ertürk, “Adıyaman’da kuzeyden gelen yağışın verdiği sıkıntıların önüne geçmek için Kuzey Kuşaklama Kanalı Projesi hayata geçirildi. Bu projeye 2021 yılında başlandı ve Allah’a çok şükür projeyi 2022 yılında bitirdik. Proje için 20 buçuk milyon TL bir harcama yaptık. Proje için toplamda 3500 metre trapez kanal, 500 metre taş tahkimat, 7 adet menfez ve korkulukları ile ilgili çalışmaları bitirdik” dedi.

Adıyaman’da, son 2 yıldır çok ciddi sel baskınları olmuyor

  Seçim öncesi vadettikleri Kuzey Kuşaklama Kanalı’nın bitişinin büyük bir memnuniyetle açılışını yaptıklarını dile getiren Dr. Süleyman Kılınç, “Adıyaman’ın en büyük sorunlarından bir tanesi, özellikle Kuzey’den gelen sel sularının şehri çok kötü bir şekilde etkilediğini hepimiz biliyoruz. Bu proje, ciddi bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak gibi duruyor ama tek başına yetmez. Kanalın etrafı bu şekilde durmayacak ve etrafına peyzaj alanları yapacağız. Bisiklet yolları, yaya yolları, park alanları olmak üzere daha yeşil ve daha sosyal donatılarla güçlü bir alan olacak. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekiplerimiz de Adıyaman’da çok ciddi çalışmalar yaptı. Bu nedenle son 2 yıldır çok ciddi sel baskınları olmuyor” dedi.

Kuşaklama kanalı, Kuzey’deki dağlardan gelen yoğun yağışları frenleyecek

  Adıyaman’ın adeta bir şantiyeye dönüştüğünü dile getiren TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Adıyaman’ın neresine giderseniz gidin, mutlaka bir eser ve hizmet görmek mümkün. Uzun yıllardır Adıyaman’ın sel afetlerine maruz kaldığını, yoğun yağmurlardan sonra çarşı merkezde sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Bir taraftan Belediyemizin çalışmaları diğer taraftan da 3500 metre uzunluğunda bir trapez kanalı Adıyaman için çok önemli. Bu kuşaklama kanalı, Kuzey’deki dağlardan gelen yoğun yağışları frenleyecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu yatırım tutarı 10 Milyon TL olan Adıyaman, şu an en az 1 milyon TL üzerinde ciddi bir yatırım görüyor

  Adıyaman’da kamu yatırımları noktasında ciddi adımlar attıklarını dile getiren Aydın, “2002 yılında, kamu yatırım tutarı 10 Milyon TL olan bu şehir, bu yıl en az 1 milyon TL üzerinde ciddi bir yatırım görüyor. Adıyaman’da, eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaştırma ve sulama başta olmak üzere tarım alanında neye ihtiyacı varsa bu şehrin altyapıdan üst yapıya kadar bütün ihtiyaçlarını görüyoruz ve buradaki heyet ile beraber uyum ve koordinasyon içinde birlikte var olan sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Devlet Su İşleri olarak bir taraftan taşkın korumalarımız, göl ve gölet projelerimiz, büyük sulama işerimiz olan barajlarımız var ve bunların hepsini eş zamanlı olarak takip ediyoruz. Şu anda Türkiye’de devam eden Devlet Su İşleri yatırımlarına baktığınızda aynı anda inşaat halinde olan işlere baktığımız herhalde Adıyaman Türkiye’nin ilk 3. ya da 5. sırasına rahatlıkla girebilir. İstiyoruz ki Türkiye Yüzyılı’na Adıyaman Yüzyılı damgasını vursun ve bu noktada da gereken ne varsa onu yapalım diyoruz” dedi.

Doğayı yeterince koruyamadığımız için birçok doğal afet ile karşı karşıya kalıyoruz

  İklim değişikliklerinin Dünya’nın başına bela olduğunun altını çizen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “İnsan olarak doğayı yeterince koruyamadığımız için maalesef sel baskınları başta olmak üzere birçok afete zaman zaman maruz kalıyoruz. Ama Allah işletmek için hepimize bir akıl da vermiş ve bu afetlerin önlemini almak durumundayız. Açacağımız bu kanal hizmeti Adıyamanlı hemşerilerimize hayırlı olur inşallah. Bu projede, bizim taleplerimizi ilettiğimiz Sayın Milletvekilimiz Ahmet Aydın’ın çok büyük katkısı var. Projeyi Ankara’dan takip ederek sonuçlandırdı” dedi.

Haber: Metin Harıkcı/Şeriban Özçakmak

Kuzey Kuşaklama Projesi açılışı, dualar eşliğinde kurdele kesme töreni ile sona erdi.