Salman: “10 Sene İçinde 100. Sıraya İlerledik”

  18 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan olağan genel kurul öncesi esnafla bir araya gelen Başkan Salman istişarede bulunarak yeni dönemdeki hedeflerinden bahsetti.

   Kooperatif kurulduğu günden bugüne aradan geçen 10 yıllık zaman zarfında iyi bir yol aldıklarını dile getiren Başkan Salman; “Adıyaman’da gerek istihdam gerekse de yatırım amaçlı olsun esnaf kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle böyle bir yola çıktık. Türkiye geneli Bin’e yakın kooperatif var 10 yıllık hizmet süremiz sonunda Türkiye geneli ilk 100 kooperatif arasında yer almayı başardık. Türkiye’de ortalama 1000’e yakın kooperatif var ve biz ilk yüzün içerisindeyiz. Bugün 3300 üyemiz ve 2745 tane delegemiz var.

Türkiye Büyük Millet Meclis’inde, bir kanun değişikliğinden dolayı seçimler 4 yıla çıkarıldığından dolayı, seçimlerin tekrar yapılması gerekiyor. Bir haftadır,gerek telefondan gerekse de iş yerlerine giderek ziyaretlerimizden dolayı sizlere verdiğimiz rahatsızlıktan şahsım ve çalışanlarım adına özür diliyorum. Neticede 4 yılda bir seçim oluyor ve 3 gündür buraya gelip katkı sağladığınızdan dolayı önünüzde eğiliyor ve çok teşekkür ediyorum” dedi.

  18 Ocak’ta yapılacak oylama sürecinden bahseden Salman,

 “Türkiye’de gerek Genel Kurul’da gerekse de Sivil Toplum Örgütleri’nde olsun tüm seçimlerde herkes aday olabilir. 18 Ocak’ta vereceğiniz karar bizim için geçerlidir. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bir şirket gibi olduğundan dolayı herkes katkı sağlayabilir ve aday da olabilir. Bizden dolayı kimsenin rakip olması şart değil, herkes bizim kardeşimizdir. Dolayısıyla ‘1193 Sayılı Yasa’nın 35. Maddesi’ne göre, esnafın fazla mağdur olmaması için açık oylama ve kapalı oylama tercihi vardır. Bu tercih esnafımızındır. Seçim günü, esnafın fazla zaman kaybetmesi, 3000’e yakın insanın oraya yığılması ve 6 saat esir kalması hoşuma gitmez.Amacımız, esnafı yormadan işlerinin başına geçmelerini sağlamaktır. Çünkü, 700’e yakın kadın esnafımız ve tek başına çalışan esnafımız var. Allah’ın izniyle hep beraber bu yola devam edeceğiz” dedi.  

 

Haber: Metin Harıkcı/Şeriban Özçakmak