Denetimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

  Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada “Aşırı hız” bulunduğu bilinen bir gerçek. EGM’ nin yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de 2022 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde, %38’inin hız kuralının ihlal edilmesi şeklinde gerçekleştiği bildirildi.

  Emniyet Genel Müdürlüğü   Türkiye genelinde, hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 2023 yılındaki eş zamanlı hız denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Yapılan açılamaya göre yapılan son Radarla hız denetiminde 20 bin 855 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edildi. Türk Polis Teşkilatı, sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları gerektiğini ve denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Yük araçlarına denetimde 7 bin 446 trafik kural ihlali tespit edildi

  Radarla hız denetiminin yanı sıra yük taşıyan araçlara yönelik de özel denetim gerçekleştirildi.

  Sürücülerin başta hız olmak üzere araç kullanma süreleri, yükleme, uygun şeritte sürme ve diğer kurallara yönelik ihlallerinin önlenerek araçların trafiğe uygun hale getirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılarak trafik kazalarının azaltılması amacıyla yük taşıyan araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildiği bildirildi.

  Yapılan özel denetimde 83 bin 891 araç/sürücü denetlendi. 829 sürücünün çalışma/dinlenme sürelerine uymadığı, Bin 5 araçta takograf bulundurulmadığı/kullanılmadığı, Bin 433 sürücünün yasal hız sınırlarına uymadığı, 100 aracın zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmadığı tespit edilmek üzere toplamda 7 bin 446 trafik kural ihlali tespit edildiği açıklandı.  

 

Haber: Rabia Kar-Şeriban Özçakmak