Macit; “Tüm İslam Aleminin Regaip Kandil’ini Tebrik Ediyorum”

 

   İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan’ı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi olan üç aylar 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle başlamış oldu.2023 yılının ilk kandili olacak olan ‘Regaip Kandili2 tarihide 26 Ocak perşembeyi cumaya bağlayan gece olarak bilinirken, Hicri takvime göre ‘Regaip Kandili’ İslam dünyası için en önemli günler arasında yer almaktadır.

  Üç ayların rahmet ayları olduğunu belirten Adıyaman İl Müftü Vekili Ali Macit, Regaip Kandilinde bol bol dua edilmesi gerektiğini söyleyerek şunları dile getirdi;

“Bu geceyi Rabbimize dua ederek, Kur’an okuyarak ve namaz kılarak değerlendirmeliyiz”

  “Yüce Rabbimizin rahmetini Müslümanlara bol bol ihsan ettiği belirli vakitler vardır. İslam Ümmeti tarafından üç aylar bereket ve mağfiret mevsimi olarak kabul edilmiştir.  Sevgili Peygamberimiz s.a.s Recep ayı girdiğinde “Allah’ım Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi ramazan ayına ulaştır” şeklinde dua etmiştir. Dolayısıyla müminler olarak bu gece de hayatımızın gidişatını gözden geçirmeli, hata ve günahlarımız için tövbe etmeliyiz. Bu geceyi rabbimize dua ederek Kur’an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namazı kılarak değerlendirmeliyiz. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşmanın, hak ve hukuka riayetin, barış içerisinde yaşamanın ve saygının ulaşılabilecek en üstün insani erdemler olduğunu bilmeliyiz.  Bu vesile ile ütün Mümin kardeşlerimin ‘Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, bu ve benzeri ulvi gecelerin İslam aleminin ve insanlığın hidayetine vesile olması duası ile bütün kardeşlerimizi en samimi sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum.”

 

 

Haber: Rabia Kar-Şeriban Özçakmak