Şahin: “Gönüllü mühendis ve mimarlardan oluşan arama kurtarma ekibi yetiştireceğiz”

Adıyaman Valiliği’ndeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde, afet bölgeleriyle ilgili yaptıkları çalışmalardan bahseden Şahin, gönüllü teknik mühendis ve mimarlardan oluşan arama kurtarma ekibi yetiştireceklerini açıkladı.

“Kendi kendimize yetmemiz gerekiyor”

Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği olarak Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile sertifikalı arama kurtarma ekibi yetiştirmek istediklerini dile getirerek, “Kendi kendimize yetmemiz gerekiyor. Bizim hem kendi kurumsal altyapımızı hem de gönüllülük sistemimizi yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Bununla ilgili itfaiyeye sertifika vermiştik ama itfaiye de yetmedi. Şu anda, gönüllü teknik mühendis ve mimarlardan oluşan arama kurtarma ekibi yetiştireceğiz. Buna çok ihtiyaç var” dedi.

“Herkesin okuluna ve işine geri dönmesini sağlamamız gerekiyor”

Deprem bölgeleriyle genel değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Bayramdan önce Gaziantep’te konteynerlerimizi tamamlamış olacağız. Konteynerlerin altyapısını büyükşehir belediyesi olarak biz yapıyoruz ve bir taraftan da konteyner üretiyoruz. Konteynerlerin ulaşılmasındaki zorluğun sebebi malzemenin olmamasıydı, bu nedenle malzemeyi değiştirdik. Prefabrik evlerden su geçirmez ve yangına dayanıklı ahşap evlere geçtik. Kalıcı konutlarla ilgili zaten temeller atıldı. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız üç defa geldi ve dördüncüsünü de planlıyor. Önce, Adıyaman’dan geziyor ve sonra diğer illere gidiyor. Normal düzene, işe ve okula dönüş çalışmal hayata dönmemiz için rutine de dönmemiz gerekiyor. Bu acıların tedavisi için doktorlar bunu öneriyor. Okula dönüşe başladık ama işe dönüşü de bir an önce başlatmamız gerekiyor. Sanayicimiz işçi kaybımız var, işçi bulamıyoruz diyor. Bu durum beşeri sanayisi için çok önemli. Herkesin okuluna ve işine geri dönmesini sağlamamız gerekiyor” dedi.