Millet İttifakı Adıyaman’da

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu iftar yemeğinin ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“Evinizi yapacağız, dükkanınızı yapacağız”

Sizler hayatlarınızı kaybettiniz, yakınlarınız hayatlarını kaybetti. Şimdi size, ‘Gelin helalleşelim’ diyorlar. Biz sizden helalliği şöyle isteyeceğiz: Evinizi yapacağız, dükkanınızı yapacağız, ahırınızı yapacağız. Sizden bir kuruş dahi almayacağız. Ondan sonra geleceğiz, anahtarlarınızı teslim ederken diyeceğiz ki, ‘yakınınız kaybettiniz, öleni geri getirmek mümkün değil, ama size evinizi, dükkanınızı, ahırınızı yaptık, anahtarınızı teslim ediyoruz, gelin şimdi helalleşelim.’ Bizim helalleşmemiz böyle olacak.

“Bu ülke zenginleşecek”

Yaşanan bütün sıkıntıları biliyoruz bunların hepsini çözeceğiz. Türkiye hepimizin Türkiye’si bu kadar yoksulluk çekmeye Türkiye’nin tahammülü yok. Bu yüzden 14 Mayıs’ta herkes sandıklara gidecek ve bu ülkenin kaderini değiştirecek. Millet İttifakı olarak tek bir şeye kilitlendik. Bu milletin sorunlarını çözmeye kararlıyız. Beraber çözeceğiz. Birlikte çözeceğiz.

“Hazineden çalınan 418 milyar doları bu milletin cebine koyacağım”

Parayı nereden bulacaksın diye soruyorlar. Hazineden çalınan 418 milyar doları getireceğim ve bu milletin cebine koyacağım. Sanıyorlar ki, ‘çaldık götürdük, Kılıçdaroğlu onu bulamaz.’ Bulurum, bulurum. Fizan’a götürseler bulacağım. Çalanın yanına bırakmayacağız” dedi.