Grup Ravza, ‘6 Şubat’ Klibi ile Depremi Anlattı

Asrın felaketini anlatmak için “6 Şubat” isimli klibi çeken Grup Ravza, Gözde TV Ana Haber bültenine katılarak klibin hikayesini anlattı. Klible Adıyaman’ı daha çok gündeme getirmek ve 6 Şubat tarihinin unutulmamasını istediklerini belirttiler. Konuşmaların ardından Grup Ravza “6 Şubat” klibini canlı yayında seslendirdi.

Grup Ravza üyelerinden Halil İbrahim Yücel, “6 Şubat asrın felaketidir. Bazı vesikalar vardır, bir Çanakkale zaferi gibi her ne kadar bu bir zafer olmasa da dram acıda olsa tarihte bir iz bırakması gerekiyordu. Unutulmaması unutturmamak adına ve Adıyaman adına unutulmamak adına böyle bir eser yapmak istedik. Rabbim bizlere böyle acılar yaşatmasın. Millet olarak acıyı değil neşeyi sevinci seven bir milletiz” dedi.

Vatandaşlardan klip için aldıkları yorumlara da değinen Yücel, “Genel anlamda vatandaşlar 6 Şubat gününü yaşattınız dediler. Kime sorsak kim dinlese, ‘bizleri o güne götürdünüz, o günü yaşattınız’ o zamanı yaşatmak istemeyiz unutmamak ve unutulmamak için bu eseri yaptık. Bu klip için kimin kapısını çaldıysak seve seve gönülden koşarak geldiler. Bunun için yardımcı olan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.    

 Grup üyelerinden Yunus Karakuş da şu şekilde konuştu; “Grup Ravza’nın bu yıl 17. senesi, Adıyaman’da hizmet ediyoruz. Grup Ravza’nın en büyük amacı Adıyaman’ı tanıtmak, farklı yerlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yolda da devam edeceğiz. En son 6 Şubat’la ilgili eser yapıp Adıyaman’ı daha çok gündeme getirmek, depremi unutturmamak istedik. Gelen tepkilerde çok güzel.”

Adıyaman’ın sesi olmaya devam edeceklerini dile getiren Grup Ravza üyelerinden Ertuğrul Aslan ise, “Tekrar şehitlerime Allah’tan rahmet diliyoruz. Grup Ravza olarak ilimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Grup Ravza daha sonra “6 Şubat” klibini canlı olarak seslendirdi