Farkındalığı, Çocukları Sevindirerek Yarattılar

Kahta’da Kaymakamlık ve tiyatro öğretmeni Koray Akyıldız’ın depremzede çocuklara yönelik ortaklaşa düzenlediği etkinlik Kahta 100. yıl parkında gerçekleşti. Erkinliğe Kahta Belediyesi, Kahta Emniyet Müdürlüğü’nden de katılımlar sağlandı.

Her yıl Dünya’da çeşitli tema vurguları yapılarak kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’, bu sene Kahta’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Bu etkinlikler kapsamında Kahta Belediyesi, Kahta Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile depremzede çocukların sevinçlerine ortak olmak için organizatörlüğünü Tiyatro Eğitmeni Koray Akyıldız’ın yaptığı boyama etkinliği düzenlendi.

 

“Etkinliklerdeki Tek Amacımız, Çocukların Mutlu Olması”

 Bu tarz etkinliklerin devam edeceğini bildiren Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Depremde oluşan travmaları en aza indirmek adına psiko-sosyal destek kapsamında farklı etkinlikler düzenliyoruz. Çevre haftasındayız, insanları çevreye duyarlı hale getirmek adına etkinliği yaptık. Bu tarz çalışmaları organize eden Koray Akyıldız’a teşekkür ederim. Bu tarz etkinlikler yapılmaya devam edilecektir. Tek amacımız çocukların mutlu olmasıdır, bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kapsamda ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü çevre konusunda birlikte etkinlik düzenliyor” dedi.

 “Birlikte güzel günler daha yakın olacak”

Farkındalık oluşturmak için etkinliğin önemine dikkati çeken Tiyatro Eğitmeni Koray Akyıldız Akyıldız, “Çevre kirliliğine karşı dikkat çekmek için gerçekleştirmiş olduğumuz depremzede kardeşlerimizle birlikteki etkinlikte emeği geçen Kahta Kaymakamı Selami Korkutay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kahta Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ederiz. Bizleri çocuklarla buluşturan sizlere bütün personellere ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.  Dünyayı sevgi kurtaracak sloganımızla her zaman çocuklarla yan yana olmaktan mutluluk duyuyoruz biz büyük bir aileyiz birlikte güzel günler daha yakın olacaktır” İfadelerini kullandı.