Adıyaman’da YKS’nin İlk Oturumu Gerçekleşti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk ayağı Temel Yeterlilik Testi’nde öğrenciler bir yıldır beklediği sınava girdi. Emeklerinin karşılığını almak için 165 dakikalık ter döken öğrenciler heyecanını gizleyemedi.

Türkiye geneli 3 milyon 527 bin 466 üniversite adayı, TYT’de 165 dakika sürecek olan sınavda bilgilerini konuşturdu.  YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dolayısıyla sınav yerlerine gelen öğrenciler, sınav yerinde yapılan kontrollerin ardından okullara alındı.

Adıyaman merkezde 53 binada, Kahta ilçesinde 34 binada toplam 24 bin 500 öğrenci YKS’ye girdi.

 

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı için adaylar sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri bina önlerinde hazır bulundu. Yapılan üst aramalarının ardından adaylar sırayla sınava girecekleri salonlara alındı. Saat 10.00 itibarıyla okul 7binalarının giriş kapıları kapatıldı. 17-18 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan sınavlarda adaylar bir yıllık çalışmanın meyvesini alacak. Öte yandan Depremden dolayı psikolojik olarak ve eğitim hayatında aksamalar yaşayan Adıyaman’da sınav hem hüzünlü hem de heyecanlı bir şekilde geçti.

 Öğrencilerle beraber sınav merkezlerine gelen velilerin ise kapıların kapanmasıyla heyecanlı bekleyişi başladı.