Yüzde 39 Zam ile En Karlı Yatırım Aracı ‘2. El Otomobil’ Oldu!

İkinci el otomobil, en karlı yatırım oldu

İkinci el otomobiller normal piyasanın üzerinde seyretmeye devam ediyor. Yılbaşından bu yana en kârlı yatırım otomobil oldu. İkinci el otomobilin karı dövizi de altını da solladı. Gelen zamlarla birlikte, enflasyonun üzerinde getiri sağlayan tek yatırım aracı konumuna geldi.

Yılbaşından bugüne kadar ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 39 değer kazandı. Piyasalara bakıldığı zaman altın yüzde 20, Euro yüzde 15 değerlenirken borsa ise, eksi 3 ile değer kaybetti. Bu veriler ışığında en karlı yatırım ikinci el otomobil olarak karşımıza çıkıyor. İkinci el otomobilin bu derece bir yatırım aracı olduğunu bilmeyen alıcılar farkında olmadan da olsa yılın ilk yarısında önemli bir kar elde etti.

Ne Dolar Ne de Altın, İşte Yatırımın Yeni Gözdesi

İkinci el otomobillerin fiyatları sürekli bir yükseliş trendi gösterirken, bu artış oranı altın ve dövize kıyasla daha da ön plana çıktı. Bu da insanların yeni yatırım gözdesi olarak, ikinci el otomobili seçeceklerini gösteriyor. Vatandaşların tek istediği, ikinci el otomobilde satıcının gelişi güzel fiyat belirlemeyeceği durumun getirilmesi.

Herkes kafasına göre fiyatları yükselttiğini belirten vatandaş, “Sitelere bakıyorum mesela benim aracın fiyatı 260 bin TL ama ben 270 bin TL yazarım yine satılır. Bunun önünün kapatılması lazım çünkü herkes kafasına göre fiyat yazıyor” ifadelerinde bulundu.  

 

Fiyatların çok şişirildiğinin farkındayız diye belirten vatandaş, “Özellikle bazı galericiler ve elinde ikinci el araç bulunduran stokçular, sarı sayfa ilanlarına bilinçli şekilde satmak istemedikleri araçları çok yüksek fiyatlardan veriyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

Bizim vatandaşlar maalesef fırsatçı diye konuşan vatandaş, “ Herkesi kastetmiyorum ama büyük çoğunluk fırsatları değerlendirme yanlısı, maalesef öyle olunca da her şeye de bir çözüm bulabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Mehmet Gezer

Görüntü: Mehmet Gezer

 Kamera: Ali Gazel