Emekli İkramiyesi Sabit Kaldı

Kurban Bayramı Öncesi 14 Milyon emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiye 17 Haziran’da başladı ve 23 Haziran’da ödemeler son bulacak.

Emekliler için ek gelir olan emekli ikramiyesi bayramın yaklaşmasıyla birlikte ne kadar ödeneceği araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz sene Bin yüz Lira olarak yatırılan emekli ikramiyesi zamla birlikte bu yıl iki Bin Lira olarak ödenmişti. Bir daha zam yapılır beklentisine giren emeklilerin istediği olmadı.

Her ayın 17’siyle 26’sı arasında maaş alan emeklilerin ödeme tarihleri bayram nedeniyle değişti. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı açıklamada emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin 17-23 Haziran arasında ödeneceğini belirtilmişti. 4A kapsamında olan emekli vatandaşların aylıklarını ve bayram ikramiyelerini alacakları tarihler şöyle açıklandı:

SSK emekli maaşlarının ödeme günü; 17-18 olanlar 17 Haziran’da, 19-20 olanlar 18 Haziran’da, 21-22 Olanlar 19 Haziran’da, 23-24 Olanlar 20 Haziran’da, 25-26 olanlar 21 Haziran tarihinde maaş ödemelerini aldı.

Bağ-Kur kapsamında olanlar maaşlarını ve ikramiyelerini 22 Haziran’da yani bugün aldı. Emekli sandığı kapsamında aylık alanlar ise 23 Haziran’da ödeme alacaklar.

Bayram ikramiyesinin 3 bin TL olmasıyla ilgili konuşan bir vatandaş, “Kurban fiyatlarıyla kıyaslarsak 2 bin TL çok az kalıyor. Kurbanlık fiyatları ise çok fazla olduğu için 2 bin TL ikramiye ile bir şey yapamıyoruz” diye belirtti.

 

 Muhabir: Mehmet Gezer –  Görüntü: Mehmet Gezer Kamera: Yusuf Işık