Gölbaşı’nda Tedbirler, Alınmamaya Devam Ediyor

Bu tür yıkımlar Gölbaşı’nda son bulacak mı? 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da en çok yıkım olan ilçesi Gölbaşı’nda ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Gölbaşı’nın ana caddesi olan Malatya ve Kahramanmaraş yollarını birbirine bağlayan ana yolda tedbirsizliklerle dolu yıkımlardan dolayı vatandaşlar tepkilerini gösterdi.

Gölbaşılı vatandaş, “Aslında buranın daha önce bin dokuz yüz küsülerde imara açılan yerler. Gölbaşı halkı da bildiği için büyüklerimiz de hiç umursamadılar. Gölbaşı deprem bölgesinde olduğu için yıllardır biliyorlar ama bunları kulak arkası yaptılar derken bir diğer vatandaş ise, bizim evin önü de yıkıldı hatta babam kavga etti. Toz oluyor su tutulmuyor bir şey yapılmıyor. Belediyede bir şey yapmıyor. Şikâyetçiyiz toz boğazımıza gözümüze kaçıyor. Kötü bir durum” diyerek şikâyetçi olduklarını söyledi.

Yetkililere seslenen bir vatandaş da, “ yetkililere şunu söylüyoruz yapılan işler göz boyama gibi.  Sabah bakıyoruz suyu biraz sıkıyorlar on dakika su sıkılıyor. Ekmek ıslar gibi sulama yapıyorlar.

Toz hala devam ediyor” diye sitemini dile getirirken “yıkımla ilgili zaten arkadaş anlattı göz boyama gibi işlem yapıyorlar. Bir de temiz yapılmıyor daha önce Elbistan’ı da gördük arsaları tertemiz yapıp veriyorlar.

Burada sadece yüküm oluyor üzerine bazılarının kaplama yapılıyor çoğuna yapılmıyor. Küçük yani göz boyama olarak yapılıyor. Düzgün bir şekilde yapılsa arsa sahibi gelir tekrar düzgün bir şekilde istediğini yapabilir” sitemlerinde bulundular.